ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βρετανικός ΕΟΦ ενέκρινε το αντι-ιικό χάπι της Pfizer για την Covid-19, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το διαθέσιμο «οπλοστάσιο» στη χώρα για την καταπολέμηση της πανδημίας που έχει αναζωπυρωθεί.
Το φάρμακο της Pfizer, το Paxlovid, εγκρίθηκε για χρήση σε άτομα άνω των 18 ετών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid και τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.
Ωστόσο, είναι πάρα πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν η μετάλλαξη Όμικρον επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του Paxlovid.
Σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε άτομα υψηλού κινδύνου που έπασχαν από Covid και είχαν συμπτώματα, η χορήγηση Paxlovid για πέντε ημέρες μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου εντός 28 ημερών κατά 89%, συγκριτικά με το placebo, όταν η θεραπεία χορηγήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες από το ξέσπασμα των συμπτωμάτων.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς: Στο προσκήνιο οι υψηλές διανομές μετά το γ’ τρίμηνο
- Λαβρόφ: Έρχονται εισηγήσεις για ενδεχόμενες πυρηνικές δοκιμές
- Δαβάκης: Ουσιαστικές ενέσεις ισχύος η αναβάθμιση των F-16, η υποστήριξη των Mirage, η αγορά Rafale και F-35
- Χαρακόπουλος: Τα ελληνικά φτερά, ασπίδα προστασίας έναντι κάθε επιβουλής