ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην ανάκληση αντικολλητικού ταψιού από την αγορά προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διερεύνηση αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία ενός ταψιού, το οποίο εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Β’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους. Από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή.
Πρόκειται για αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 45,5×30,5×7 cm και Lot No: B65AM2140-3, προέλευσης Κίνας, το οποίο διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «JUMBO ΑΕΕ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.
Διαβάστε επίσης:
Εσωτερικός έλεγχος: Από ποιο νοσοκομείο ξεκίνησαν οι ράμπο του Υπ. Υγείας – «Φρένο» στη διαφθορά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η κυβέρνηση Τραμπ μήνυσε το Χάρβαρντ – «Δεν προστατεύει τους Εβραίους και Ισραηλινούς φοιτητές»
- Βρετανία: Ενέκρινε τη χρήση βάσεών της στη χώρα από τις ΗΠΑ για να πλήξουν πυραυλικές εγκαταστάσεις στο Ιράν
- Μνημόνιο ΥΠΕΞ-ΕΚΠΑ-Enterprise Greece για εξωστρέφεια επιχειρήσεων
- Προς την τέταρτη εβδομάδα οδεύει η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες πεζοναύτες στην περιοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.