• ΥΓΕΙΑ

    Δειγματοληπτικά τεστ “ασπίδα” κατά του covid-19 στα μεγάλα λιμάνια

    • NewsRoom


    Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα τους προσθέτουν οι υγειονομικές αρχές από σήμερα, στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του covid-19.

    Eπί ποδός θα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου που θα φροντίζουν για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών και προαιρετικών έλεγχοι.

    Όποιος το επιθυμεί,  – Έλληνας ή ξένος – θα μπορεί κατά την επιστροφή από τις διακοπές του να κάνει το τεστ.

    Όπως έγραψε νωρίτερα το mononews.gr η μαζική επιστροφή των εκδρομέων αποτελεί την νέα μεγάλη πρόκληση στο «μέτωπο» του κορωνοϊού.

    Η προσεχής εβδομάδα είναι εξαιρετικής σημασίας για τις αποφάσεις και τα επόμενα βήματα από τους  ειδικού καθώς  αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου, από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας.

    Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΔΥ συστήνει στους ταξιδιώτες όταν επιστρέφουν από διακοπές να κάθονται σε απομόνωση από τους δικούς τους ανθρώπους για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Οι λοιμωξιολόγοι κάνουν τη συγκεκριμένη σύσταση κυρίως σε όσους επιστρέφουν από νησιά ή άλλους προορισμούς που έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.



    ΣΧΟΛΙΑ