• ΥΓΕΙΑ

    Διαψεύδει ο ΕΟΔΥ τα δημοσιεύματα περί «δεύτερου μητρώου κρουσμάτων»: «Είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας»

    • NewsRoom
    Πρόβλεψη σοκ από Αρκουμανέα: Κοντά στις 3.000 κρούσματα σήμερα

    Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ


    Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων κυριακάτικων εφημερίδων περί «δεύτερου μητρώου καταγραφής κρουσμάτων» προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ( ΕΟΔΥ ), χαρακτηρίζοντας τα  «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

    «Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.

    Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι «υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά».

    «Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων», αναφέρει ο Οργανισμός και προσθέτει ότι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

    «Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) του ΕΟΔΥ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

    Καταλήγει ότι «οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων.»



    ΣΧΟΛΙΑ