ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έλληνες καθηγητές, ανάμεσά τους ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Αναστασία Κοτανίδου και ο Γ. Παυλάκης από τις ΗΠΑ, ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ελληνοαμερικανική μελέτη που ξεκίνησαν πέρυσι την Άνοιξη και πρόκειται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογίας.
Στη μελέτη πήραν μέρος 148 άτομα που ανέρρωσαν από τη λοίμωξη COVID-19 κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2020. Τα δεδομένα εξετάστηκαν από γιατρούς 4 ελληνικών νοσοκομείων και από το National Cancer Institute των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των 26 επιστημόνων της ελληνικής μελέτης του ΕΚΠΑ και του National Cancer Institute των ΗΠΑ (NCI), οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν από COVID-19 διατηρούν υψηλούς τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, 8 μήνες μετά τη λοίμωξη.
Η παραγωγή αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 στον ορό ασθενών μετά από λοίμωξη COVID-19 έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τη διάρκεια της αντισωματικής απάντησης που παρέχουν τα εμβόλια.
Περισσότερα στο healthstories.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Allwyn Care: Νέες δράσεις με έμφαση στην πρόληψη και την εθελοντική προσφορά
- Τρόφιμα: Σε υψηλό τριετίας οι παγκόσμιες τιμές – Πού καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος
- Wyndham Hotels: Ανάπτυξη ρεκόρ με περισσότερα από 869.000 δωμάτια και περισσότερα από 2.200 ξενοδοχεία παγκοσμίως
- Platinum, Gold και Bronze βραβείο για την ΙΚΕΑ στα Promotional Marketing Awards 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.