ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γουινέα βρίσκεται και πάλι σε «κατάσταση επιδημίας» λόγω του ιού Έμπολα που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, πέντε χρόνια αφότου έληξε η προηγούμενη, αφού επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκαν επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία ήταν θανατηφόρα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας (ANSS) δρ. Σακόμπα Κεϊτά.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Υγείας Ρεμί Λαμάχ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς. Οι υπηρεσίες δεν διευκρίνισαν για ποιον λόγο ο απολογισμός αυτός μειώθηκε σήμερα στους τρεις.
Πρόκειται για την πρώτη επανεμφάνιση της ασθένειας στη Δυτική Αφρική, αφ’ ότου είχε ξεκινήσει η χειρότερη επιδημία Έμπολα στον κόσμο, το 2013, με αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότεροι από 11.300 άνθρωποι.
Σήμερα εξάλλου η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε άλλο ένα κρούσμα του Έμπολα στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, όπου είχε επανεμφανιστεί ο ιός στις 7 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε επίσης:
Ιταλία: Ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας θα ζητήσει γενικό lockdown σε όλη τη χώρα
Στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινέλλα: Η τελευταία μουσική τηλεοπτική εμφάνισή της το Μ. Σάββατο στο MEGA
- Ανδρουλάκης: Πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές – Η κυβέρνηση επιλέγει ατιμωρησία και παιχνίδια με τους θεσμούς
- Κωνσταντινούπολη: Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο του Ισραήλ – Νεκροί οι δράστες (βίντεο)
- Αγρότες: Διαμαρτυρία με τρακτέρ στον Ε65 για ΟΠΕΚΕΠΕ και αυξημένο κόστος παραγωγής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.