• ΥΓΕΙΑ

    Ανατροπές και νέα μέτρα για την ανάσχεση του 4ου κύματος

    Ανατροπές και νέα μέτρα για την ανάσχεση του 4ου κύματος

    πηγή: unsplash.com


    Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. «Μυρίζουν» ανατροπές και νέα μέτρα για την ανάσχεση του 4ου κύματος της επιδημίας, που δεν απειλεί μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την οικονομία, όπως και την επιστροφή στην κανονικότητα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα καταγραφές, το επιδημικό κύμα πλήττει περισσότερο τους νέους ανθρώπους και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η άνοδος του δείκτη θετικότητας σε Αττική, Κρήτη και Μύκονο είναι ενδεικτική της κατάστασης.

    Το… φλερτ με τις 2.000 κρούσματα είναι σε εξέλιξη και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν σαφής. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον τρόπο, που θα πορευτεί το προσεχές διάστημα, προκειμένου να αναχαιτίσει τη διαφαινόμενη έκρηξη των κρουσμάτων.

    Μπερδεμένα μηνύματα για τη μάσκα

    Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών συζητήθηκε, λένε οι πληροφορίες, το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων μόνο για τους εμβολιασμένους και η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

    Οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

    Από σήμερα, εξάλλου, τίθενται σε ισχύ τα μέτρα στην εστίαση, τα οποία, ήδη, προκαλούν πολλές αντιδράσεις στον κλάδο.

    Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bars. Οι ποινές, που θα επιβάλλονται στους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γίνονται πιο αυστηρές – η κυβέρνηση απείλησε ξεκάθαρα με λουκέτα.

    Την ίδια ώρα γίνεται «αγώνας δρόμου» από επιστήμονες, στελέχη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πειστούν οι διστακτικοί και να πάνε να κάνουν το εμβόλιο.

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ανοικτό ενδεχόμενο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων μόνο ως Covid Free

    Βατόπουλος: Να βγει επίσημη ανακοίνωση με τις παρενέργειες των εμβολίων – Τέλος στις θεωρίες των social media

    Ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας: Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι νεκροί, πάνω από 185 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ