• ΥΓΕΙΑ

    Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – Τι ισχυρίζονται οι ερευνητές


    Μετά από χιλιάδες χρόνια μελέτης του ανθρώπινου σώματος, Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τυχαία ένα εντελώς νέο όργανο, κάτι που θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο καρκίνος και άλλες ασθένειες.

    Θα μπορούσε ακόμη να βοηθήσει στο να εντοπιστεί πού συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του υγρού στο σώμα μας και ενδέχεται να είναι η πηγή της λέμφου, του υγρού που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το “νέο όργανο”, το οποίο είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από κανάλια γεμάτα με υγρό, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας, καθώς και στην εξάπλωση των ασθενειών, ισχυρίζονται οι ερευνητές.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, το δίκτυο περιβάλλει τα πιο γνωστά μας όργανα. Κι ενώ πιστεύαμε ότι οι πνεύμονες, ο πεπτικός σωλήνας και ακόμη και το δέρμα μας περιβάλλονται από σκληρό και πυκνό συνδετικό ιστό, αποδεικνύεται ότι αυτός ο ιστός είναι στην πραγματικότητα γεμάτος με περιοχές που υποστηρίζονται από ένα πλέγμα ισχυρών συνδετικών πρωτεϊνών που επιτρέπουν ελεύθερα τη ροή του υγρού.

    Υποπτεύονται, επίσης, ότι οι γεμάτες με υγρό περιοχές μπορεί να λειτουργούν σαν “απορροφητές” κραδασμών που εμποδίζουν τη ρήξη του ιστού των οργάνων, των μυών και των αγγείων καθώς κινούνται κατά την φυσιολογική λειτουργία τους.

    Μέχρι σήμερα, ήταν γνωστό ότι πάνω από το ένα τρίτο του υγρού του σώματος πηγαίνει σε ένα άγνωστο μέρος που οι επιστήμονες είχαν βαφτίσει  «διάμεσο» ή απλώς επιπλέει μεταξύ οργάνων και κυττάρων. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Scientific Advances, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το «διάμεσο» πρέπει να οριστεί ως ένα όργανο από μόνο του.

    Πιστεύουν ότι μπορεί να εξηγήσει γιατί ορισμένες μορφές καρκίνου μπορούν να εξαπλωθούν τόσο γρήγορα και μεταξύ μη σχετικών οργάνων, αλλά και γιατί αναπτύσσονται οι ρυτίδες.

    Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, κατά τη διενέργεια ενδοσκοπήσεων ρουτίνας.   Τώρα, οι ερευνητές θα πρέπει να καθορίσουν αυτή τη δομή και να πείσουν τους άλλους ότι πρόκειται για ένα όργανο και όχι απλώς ένα νέο είδος ιστού.

    “Αυτό το εύρημα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε δραματικές εξελίξεις στην Ιατρική, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας η άμεση δειγματοληψία του ενδιάμεσου υγρού να γίνει ένα ισχυρό διαγνωστικό εργαλείο”, εξήγησε ο Neil Theise, ένας εκ των συντακτών της μελέτης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συναγερμός από νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας σε 4χρονο αγοράκι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συνέβη πραγματικά με τους μαθητές στο Ακραίφνιο; – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ηπατίτιδα Β – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;



    ΣΧΟΛΙΑ