• ΥΓΕΙΑ

    Άμεσα μέτρα στη Νέα Ζηλανδία: Σε lockdown επιπέδου 3 το Όκλαντ μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων

    • NewsRoom


    Σε lockdown επιπέδου 3 τέθηκε το Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, με απόφαση της πρωθυπουργού, Τζασίντα Αρντέρν, αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων εγχώριων κρουσμάτων στη χώρα, μέτρο που θα ισχύει για τις επόμενες 12 ημέρες.

    Τα μέτρα πάρθηκαν άμεσα, καθώς η χώρα επί 102 ημέρες δεν είχε καταγράψει κρούσματα κορονοϊού. Αντίθετα, την Τετάρτη εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό τέσσερις άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, που ζουν στο Όκλαντ με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς.

    Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, έχουν εντοπιστεί 29 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2· συνδέονται όλα με μία εστία, η οποία εντοπίστηκε σχετικά γρήγορα. Η ίδια επισήμανε ότι δεν είναι ακόμα σαφές πώς μεταδόθηκε ο ιός στην τετραμελή οικογένεια.

    Συνολικά 38 άνθρωποι που συνδέονται με αυτή την ομάδα κρουσμάτων έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, δήλωσε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης δημόσιας υγείας της χώρας.

    Η φιλοσοφία της πρωθυπουργού, η οποία προειδοποίησε ότι ενδέχεται να καταγραφούν κι άλλα νέα κρούσματα προτού η εξάπλωση επιβραδυνθεί, είναι «δρούμε δυνατά και νωρίς».

    Η υπόλοιπη χώρα παραμένει σε lockdown επιπέδου 2.

    Η Αρντέρν σημείωσε ότι τα μέτρα θα αξιολογηθούν ξανά από την κυβέρνησή της την 21η Αυγούστου και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει λόγος, προς το παρόν, να τεθεί όλη η χώρα σε καραντίνα.

    Συμπλήρωσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν οι βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα θα αναβληθούν.

    Νωρίτερα, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, έναντι 13 την προηγουμένη.



    ΣΧΟΛΙΑ