• ΥΓΕΙΑ

    Άγριος καυγάς του καθηγητή Βασιλακόπουλου με ανεμβολιαστή γιατρό – «Είσαι γελοίος» – «Είσαι άσχετος και αδιάβαστος»

    • NewsRoom


    Έντονη διαφωνία,  με βαρείς χαρακτηρισμούς είχαν στον τηλεοπτικό αέρα ο καθηγητής πνευμονιολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο  αντεμβολιαστής διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου της Έδεσσας Σωτήρη Βασιλείου, ο οποίος αναμένεται να χάσει τη θέση του τις επόμενες ημέρες λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί.

    Ο κ. Βασιλείου δήλωσε πως δεν έχει ούτε πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς έχει, όπως υποστηρίζει, υψηλό αριθμό αντισωμάτων καθώς είχε νοσήσει βαριά από την Covid-19 τον Νοέμβριο του 2020. Ωστόσο, εμφανίζεται διατεθειμένος να τεθεί σε αναστολή από την 1η Σεπεμβρίου, αρνούμενος να εμβολιαστεί.

    «Θα ακυρώσω την επιστημονική μου υπόσταση. Πάει τελείωσε. Έχω τελειώσει άμα το κάνω», ανέφερε ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής, μιλώντας στο Live News στο Mega.  «Δεν είναι η υποχρεωτικότητα που μας ωθεί να μην το κάνουμε. Αν πιστεύαμε καθαρά ιατρικά για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των ασθενών μας πως έπρεπε να το κάνουμε θα το κάναμε», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλοι αντεμβολιαστές γιατροί σε όλο τον κόσμο.

    «Είναι ακόμα μη δοκιμασμένο και μη αδειοδοτημένο το εμβόλιο αυτό. Είναι γνωστό αυτό», τόνισε. Ωστόσο όπως είπε «τους έχουμε εμβολιάσει όλους, έχουμε εμβολιάσει και τους χρόνιους προ τελικού σταδίου – πριν την αιμοκάθαρση δηλαδή».

    «Το σύστημα θα καταρρεύσει. Είναι σχεδόν βέβαιο. Τι φταίει ο αιμοκαθαιρόμενος ασθενής στο νοσοκομείο Έδεσσας να είναι χωρίς γιατρό;», ανέφερε ο γιατρός ο οποίος πάντως αρνείται να εμβολιαστεί.

    «Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει» υποστήριξε, προσθέτοντας πως υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ με εμβολιασμένους, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βασιλακόπουλου.

    «Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε από ο  Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με τον Βασιλείου να πετάγεται και να διακόπτει τον καθηγητή χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο», «ηλίθιο» και «αστέρα της τηλεόρασης».

    Από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος ανταπάντησε, χαρακτηρίζοντας τον αντεμβολιαστή γιατρό «άσχετο, αγράμματο και αδιάβαστο».

    «Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια, ενώ ζήτησε να του παρουσιάσει έρευνες που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά του, με τον κ. Βασιλείου να απαντά πως υπάρχουν επιστήμονες που διαφωνούν με τους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.



    ΣΧΟΛΙΑ