ΥΓΕΙΑ

850.000 ακατάλληλλες μάσκες που θα διοχετεύονταν στην αγορά αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

H Ελλάδα στην Αντιπροεδρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για δύο χρόνια

Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ


Ποσότητα 850.000 ακατάλληλλων προστατευτικών μασκών, που θα διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για μάσκες που επιχειρήθηκε να εισαχθούν στη χώρα μας, χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές και διεθνείς σημάνσεις. Οι περισσότερες προέρχονταν από την Κίνα, ενώ άλλες από το Μπαγκλαντές. Σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα στο Τελωνείο Αεροδρομίου ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Σημειώνεται ότι οι μάσκες είχαν παραλήπτη εισαγωγικές εταιρίες, οι οποίες στη συνέχεια θα τις διοχέτευαν στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, σήμερα, στο Τελωνείο Αεροδρομίου παραλήφθηκε από τον Γ. Πιτσιλή η δεύτερη παρτίδα ειδικών προστατευτικών στολών, τις οποίες θα φορούν οι τελωνειακοί. Πρόκειται για 700 ειδικές στολές, οι οποίες θα δοθούν με προτεραιότητα σε υπαλλήλους σε τελωνεία με μεγάλη κίνηση, όπως του Αεροδρομίου, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης κτλ.

Σε δήλωσή του, ο Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε τα ακόλουθα:

«Στην ΑΑΔΕ αντιμετωπίσαμε την κρίση, επιτυγχάνοντας τη διαρκή και ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας σε ολόκληρη τη χώρα. Άμεση προτεραιότητά μας παραμένει η προστασία της υγείας των στελεχών και η διασφάλιση ποιότητας και αποτελεσματικότητας των προσφερομένων υπηρεσιών μας. Αποστολή μας είναι, εκτός από την είσπραξη δημοσίων εσόδων και την ομαλή ροή των αγαθών από και προς την Ελλάδα, η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας μέσα από τους ποιοτικούς ελέγχους προϊόντων που αφορούν σ’ αυτήν. Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας, που καθημερινά υπερβάλουν εαυτούς για να υπηρετήσουν πιστά το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Συγχαρητήρια για την υπευθυνότητα, την εγρήγορση και την αποτελεσματικότητα».ΣΧΟΛΙΑ