Πλέον δεν υπάρχει κανένα ιδρυτικό μέλος της ομάδας που φτιάχτηκε πίσω το 2005 με τις οδηγίες του αείμνηστου Ντήτριχ Μάτεζιτς.
Η άλλοτε κραταιά ομάδα έχει αποσυντεθεί πλήρως με τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο στρατηγικής Γουίλ Κόρτνεϊ να ξεκινά ως αθλητικός διευθυντής της McLaren. Ο Κόρτνεϊ ήταν στην Red Bull από την πρώτη της σεζόν στην F1 το 2005. Ανελίχθηκε στις βαθμίδες της ομάδας μέχρι τη θέση του επικεφαλής στρατηγικής αγώνα, προτού η McLaren εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2024.
Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλλα σημείωσε: «Η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και το πάθος του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον καθιστούν τον ιδανικό υποψήφιο για να ηγηθεί του αθλητικού τομέα της ομάδας μας στην F1. Εισερχόμαστε τώρα σε μια καθοριστική φάση της πορείας μας ως ομάδα και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στην ισχυρή ηγετική μας ομάδα, καθώς προσπαθούμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε νίκες και πρωταθλήματα».

Η Red Bull αντιδρώντας τόνισε πως ο Κόρτνεϊ παρέμενε μέλος της ομάδας της και θα «εξαντλούσε το συμβόλαιό του μέχρι τα μέσα του 2026», όμως η αποδέσμευσή του ήρθε εν τέλει νωρίτερα αποτέλεσμα αμοιβαίας συμφωνίας. Ο Κόρτνεϊ αποτελούσε μόνιμη παρουσία στο pit wall της Ρεντ Μπουλ για αρκετές σεζόν: «Μετά από 22 χρόνια, τα τελευταία 15 εκ των οποίων ως επικεφαλής στρατηγικής αγώνα, είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινώ μια νέα πρόκληση, εντασσόμενος στην McLaren. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους συνεργάστηκα στη Red Bull. Έκανα τόσους πολλούς καλούς φίλους εκεί και ελπίζω ότι θα συνεχίσω να βλέπω πολλούς από εσάς στα πάντοκ. Ήταν δύο και κάτι απίστευτες δεκαετίες. Πλέον όμως, ανυπομονώ να εγκλιματιστώ στον νέο μου ρόλο και την ομάδα, και ελπίζω να κάνω πολλούς νέους φίλους, καθώς θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω τη McLaren να συνεχίσει τις πρόσφατες επιτυχίες της τα επόμενα χρόνια». Ο Κόρτνεϊ βρήκε στη McLaren τον πρώην συνάδελφό του Ρομπ Μάρσαλ – ο τελευταίος είχε ενταχθεί στην ομάδα του Ουόκινγκ ως επικεφαλής σχεδιασμού στις αρχές του 2024.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χρηματικές εγγυήσεις 12 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη
- Ο Αλέξης και το φάντασμα του Ανδρέα, οι Τούρκοι και ο πόλεμος της μαύρης τσιπούρας, ποια θα είναι η ηγεσία Αρείου Πάγου και τα… γκουρμέ του Τασούλα
- Ποιοι Ελληνες εφοπλιστές μπαίνουν στο Χρηματιστήριο μέχρι Νοέμβριο και ποιοι εκδίδουν ομολογιακά μέσα στο καλοκαίρι
- Παρί Σεν Ζερμέν – Αρσεναλ. Το αλφαβητάρι του τελικού του Champions League με αριθμούς, στατιστικά και ιστορίες
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Έλληνες εφοπλιστές: Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα τάνκερ με στόλο αξίας 66,3 δισ. δολ. – Πρωτιά και στις νέες παραγγελίες
Η κυριαρχία ΔΕΗ και Στάσση, η αγωνία του Περιστέρη της ΓΕΚ, τα ραντεβού του ΑΔΜΗΕ στο Λονδίνο, η λίστα Mononews Shipping 20, οι big business με τις ταυτότητες, ο Δένδιας και το κρίσιμο 25% του «Θόλου», το μυστικό δείπνο Τσίπρα σε mansion της Παλλήνης και ο Σπύρος Πολλάλης (Κολλέγιο Αθηνών) στο My Story
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.