• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Νίκος Τσάκος: Η TEN θα διαθέσει επιπλέον 20 εκατ. δολ. για αγορές ιδιών μετοχών

    Νίκος Τσάκος. Εφοπλιστής. Επικεφαλής ΤΕΝ


    Η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση επιπλέον 20 εκατ. δολαρίων για το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών (buyback).

    Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πρόγραμμα buyback της εταιρείας ύψους 20 εκ. δολαρίων είχε ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2015. Τότε η TEN είχε αγοράσει 3.580.286 ίδιες μετοχές στην τιμή των 5,59 δολαρίων ανά μετοχή. Η ναυτιλιακή έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να πραγματοποιεί ανάλογες κινήσεις βασισμένες κάθε φορά στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, γεγονός που εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης.

    Ο αντιπρόεδρος της TEN, κ. Γιώργος Σαρόγλου, δήλωσε σχετικά: “Οι μετοχές των ναυτιλιακών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των τάνκερ και ειδικά η μετοχή της ΤΕΝ έχουν επηρεαστεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα για λόγους που δεν έχουν να κάνουν άμεσα με τις επιχειρήσεις μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αξία της μετοχής μας στην παρούσα φάση να αποτελεί εξαιρετική αγοραστική ευκαιρία σε μια εποχή που η εταιρεία μας διανύει την μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης στην ιστορία της, που αφορά τόσο την επέκταση του στόλου μας όσο και την παραγωγή εσόδων“.

    Υπενθυμίζεται ότι η TEN ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο μειωμένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2016, αλλά και πάλι ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Η ελληνική ναυτιλιακή παρουσίασε καθαρά κέρδη της τάξεως των 21,5 εκ. δολαρίων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, έναντι κερδών 35,2 εκ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Παρόλα αυτά, οι τιμές ναύλωσης των δεξαμενόπλοιων παρέμειναν σταθερές και η εταιρεία κατόρθωσε να διατηρήσει τα ναύλα στα 27.378 δολάρια, έναντι του λειτουργικού κόστους ανά πλοίο στα 7.890 δολάρια.

    Σημειώνεται ακόμα οι μετοχές της ναυτιλιακής διαπραγματεύονταν όλο το μήνα σε τιμές που κυμαίνονταν μεταξύ των 4,50 και των 5,40 δολαρίων ενώ η μετοχή της σήμερα διαπραγματεύεται στα 5,19 δολάρια ανά μετοχή καταγράφοντας μικρή πτώση της τάξεως του 0,12%.

    Η TEN είναι μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, με στόλο 65 πλοίων (47 πλοία μεταφοράς αργού, 13 μεταφοράς προϊόντων, 3 δεξαμενόπλοια για πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και δύο τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nikos-tsakos-h-ten-tha-mirasi-ipsilo-merisma/61180

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kaka-ke-ligotero-kaka-nea-gia-ta-tanker-apo-tin-jp-morgan/61082



    ΣΧΟΛΙΑ