• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    UBS: Από 20% έως 30% η πιθανότητα ενός Grexit – Σοβαρή απειλή οι εκλογές στην Ευρώπη

    UBS


    Καμπανάκι χτυπά η UBS η οποία εκτιμά πως ο κίνδυνος ενός ενδεχόμενου Grexit μέσα στους επόμενους μήνες έχει πλέον πιθανότητες που αγγίζουν το 20 με 30%.

    Όπως παρατηρεί η UBS, η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου, μετατοπίζει τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης εντός μίας δύσκολης πολιτικής περιόδου για την Ευρώπη, εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. Αρχής γεννημένης από την Ολλανδία (15 Μαρτίου), όπου η αμφίρροπη πολιτική κατάσταση απειλεί να προσθέσει νέα εμπόδια στην Ελλάδα, ειδικά σε περίπτωση που προκληθεί κάποια πολιτική κρίση στη χώρα και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χρειαστεί να αποχωρήσει από την ηγεσία του Eurogroup.

    Η ελβετική τράπεζα προειδοποιεί πως σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, ωστόσο προβλέπει πως η τελική συμφωνία θα έχει κλείσει έως τον Ιούλιο.

    Το πιθανότερο σενάριο (40%) θέλει την επίτευξη συμφωνίας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τουλάχιστον με τον ρόλο τεχνικού συμβούλου. Σε περίπτωση αποχώρησης του Ταμείου, το ESM θα μπορούσε να πάρει τη θέση του (20% πιθανότητα), ωστόσο η ένταξη στο QE θα πρέπει να θεωρούταν απίθανη. Η κήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα θεωρείται το λιγότερο πιθανό σενάριο  (10% πιθανότητα), ενώ και η πιθανότητα Grexit παραμένει χαμηλή προς το παρόν (20% με 30% πιθανότητα).

    Η τράπεζα διατηρήσει σύσταση sell σχετικά στα ελληνικά ομόλογα και εκτιμά ότι το premium σε σχέση με τα assets της περιφέρειας μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μεγάλο κατηγορώ της Τράπεζας της Ελλάδος για Attica Bank και Καλογρίτσα – Τι αναφέρει πόρισμα καταπέλτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Frigoglass: Πώς ο μέτοχος αποφάσισε να βάλει λεφτά για την σωτηρία της (Αυτό που δεν έκανε ο Στ. Ψυχάρης στον ΔΟΛ)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Μείωση 962 εκατ. ευρώ κατέγραψε το ισοζύγιο αγαθών-υπηρεσιών το 2016

     



    ΣΧΟΛΙΑ