• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Θεόδωρος Φέσσας (Πρόεδρος ΣΕΒ): Μόνο με πολύ προσπάθεια θα αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο

    Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Ομίλου Quest

    Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Ομίλου Quest


    Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με ενδεχόμενο νέο Μνημόνιο χτυπά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας δηλώνοντας ότι «μόνο με πάρα πολύ προσπάθεια και πολύ έξυπνες κινήσεις μπορεί να αποφύγουμε το 4ο Μνημόνιο».

    Όπως αναφέρει στην συνέντευξή του στο Capital.gr η οικονομία δεν αντέχει ψυχολογικά άλλη αβεβαιότητα και «χάνουμε ευκαιρίες και χρήματα». «Αν μου πείτε αν αντέχουμε έξι μήνες ακόμα, αντέχουμε. Σερνόμαστε χαμηλά αλλά δεν θα σπάσει η οικονομία», προσθέτει.

    Για τη μείωση του αφορολογήτου σημειώνει ότι «θα χτυπήσει τα συνήθη υποζύγια και όσους πληρώνουν» προσθέτοντας ότι όσοι φοροδιαφεύγουν το κάνουν λόγω των υψηλών συντελεστών φορολογίας.

    Ερωτώμενος γιατί είναι πιο δύσκολο θέμα οι συντάξεις υπογραμμίζει ότι «όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης εξαρτώνται από έναν κακώς ενοούμενο συνδικαλισμό».

    Σχετικά με θέμα της ΔΕΗ εκφράζει το φόβο του ότι «θα χαθούν χρήματα του ελληνικού λαού γιατί φοβάμαι ότι η ΔΕΗ θα αναδιαρθωθεί πλήρως» ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για το σύστημα διανομής καθώς, όπως λέει, «πρέπει να προσέξουμε στη διανομή γιατί δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αδιάλειπτη διανομής ενέργειας. Αν δεν ληφθούν μέτρα σήμερα φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρχουν μπλακ άουτ».

    Χαρακτηρίζει ακόμα αντιεπιχειρηματικό το φορολογικό και διοικητικό πλαίσιο στην Ελλάδα ενώ για το Grexit λέει ότι «δε νομίζω ότι είναι μια επιλογή που κάνουν οι ξένοι».

    Εκφράζει, τέλος, το φόβο του για την τάση επιστροφης στη δραχμή που δείχνουν οι πολίτες λέγοντας ότι «οι Έλληνες έχουν αυτοκτονική τάση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αυστηρό μήνυμα από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα: «Τελειώνετε τώρα τη συμφωνία, αλλιώς θα ξεκινήσουμε από την αρχή»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: «Ο ΟΑΕΔ ζήτησε τη μεταφορά 65 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος – Θυμίζει ημέρες 2015»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιέρ Μοσκοβισί: Χρειάζεται ρεαλιστικός στόχος αν θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα σε ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ