• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Dogus Group: Παρασκήνιο από τις συνομιλίες του τουρκικού ομίλου με μεγαλοξενοδόχο της Μυκόνου

    Dogus sahenk

    Ο επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών Dogus Holding, κ. Φερίτ Σαχένκ


    Νέα ξενοδοχεία για να επενδύσει, ψάχνει ο όμιλος Dogus στην Ελλάδα και ήδη ο διευθύνων σύμβουλος της Dogus Hellas κ. Γιάννης Τσιρίκος έχει βγει στην αναζήτηση με πρώτο σταθμό τη Μύκονο.

    Το στρατηγείο της Dogus Hellas βρίσκεται στο Κολωνάκι στην οδό Υψηλάντου και Γενναδίου. Εκεί καταστρώνονται τα νέα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας και αποφασίζονται οι κινήσεις για εξαγορά μονάδων σε προορισμούς πρώτης γραμμής.

     Στη λογική αυτή εντάσσεται και το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσιρίκου στη Μύκονο, ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το ξενοδοχείο “Κιβωτός”, της οικογένειας Μιχόπουλου, ενδεχομένως να αποτελέσει τη νέα εξαγορά της Dogus Hellas. 

    Μιχόπουλος
    Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Κιβωτός” στη Μύκονο, Φίλιππος Μιχόπουλος

    Εξάλλου όπως είναι γνωστό ο τουρκικός  όμιλος Dogus συμμετέχει σε δύο από τα μεγαλύτερα τουριστικά σχήματα των τελευταίων ετών, του Αστέρα Βουλιαγμένης σε συνεργασία με αραβικά funds, και του Hilton με συνεταίρο τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ).  

    Ηδη οι επενδύσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι της τάξης των 400εκατ ευρώ και έπεται συνέχεια.

    Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Dogus ξεκίνησε τις επενδύσεις του στην Ελλάδα το 2012, από τη μαρίνα του Φλοίσβου που ανέλαβε τη διαχείριση της μαζί με  τη Lamda Development, και πλέον διαχειρίζεται και μαρίνες  σε Πειραιά (Ζέας), Κέρκυρα (Γουβιών) και Λευκάδα.

    Στους σκοπούς της εταιρείας Dogus Hellas  είναι η αγοραπωλησία, ανοικοδόμηση, επισκευή, ανακαίνιση και εκμετάλλευση στην χώρα μας, όπως και ο εξοπλισμός, η στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό, η λειτουργία και η τουριστική και εμπορική εκμετάλλευση ξενοδοχείων  και γενικά τουριστικών καταλυμάτων.

    Επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών Dogus Holding είναι ο κ. Φερίτ Σαχένκ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας. Ο όμιλος του οποίου είναι πρόεδρος  δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 330 θυγατρικές επιχειρήσεις και πάνω από 55.000 εργαζομένους. Το Dogus Tourism Group, που είναι ο τουριστικός βραχίονας του ομίλου, δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού – μαρινών (D-Marin) και MICE (Antur). Μάλιστα η D-Hotels and Resorts κατέχει είτε εξ ολοκλήρου ή σε συνεργασία,  πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach και yacht clubs στην Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, οι συζητήσεις που φέρεται να έγιναν μεταξύ του διευθύνοντα σύμβουλου της Dogus Hellas, Γιάννη Τσιρίκου, και της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου “Santa Marina” στην Μύκονο, Χριστιάνας Παπαγεωργίου, δεν φαίνεται να ευσταθούν.



    ΣΧΟΛΙΑ