Όσα έκανε γνωστά για την επένδυση 60 εκατ. ευρώ ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
«Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο Προεδρικό Διάταγμα Στρατηγικής Επένδυσης», σημειώνει σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Ματζούφας, αναφερόμενος στην τουριστική επένδυση 60 εκ ευρώ, «Project Blue», στην Μύκονο.
Ο γενικός γραμματέας, με το σχόλιό του, γνωστοποίησε τα εξής: «Αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της Στρατηγικής Επένδυσης “Project Blue”, τουριστική επένδυση 60 εκ ευρώ στη Μύκονο.
Η επένδυση αφορά σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό οργανωμένου υποδοχέα υψηλών προδιαγραφών αισθητικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και δημιουργία πρότυπης μονάδας βιώσιμης και ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο απαιτητικό φυσικό, πολιτιστικό περιβάλλον των Κυκλάδων και σε εναρμόνιση με το χωροταξικό – πολεοδομικό – μορφολογικό πλαίσιο της περιοχής.
Στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, όπου έχουν αναρτηθεί και τα σχετικά έγγραφα, αναφέρεται ότι, τόσο η γενική γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως Αρχή Σχεδιασμού της επένδυσης στη θέση «Φερά Γκρεμνά – Βατούδια» στην Άνω Μερά στη Μύκονο, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.
Επίσης, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις τους, προς τη διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Για 9 νεκρούς από πυρά κατά λεωφορείου κατηγορεί το Ισραήλ η Πολιτική Προστασία της Λωρίδας της Γάζας
- Μαρινάκης: Μόλις ψηφιστεί η τροπολογία για τoν Άγνωστο Στρατιώτη, δεν θα επιτρέπεται ούτε διαμαρτυρία, ούτε πανό, ούτε διαδήλωση
- Το Ιράν αποδεσμεύεται από το πυρηνικό συμφωνητικό του 2015 – Τι σημαίνει η λήξη του ΚΟΣΔ
- Παρά τις απειλές Τραμπ για δασμούς, το Χόλιγουντ συνεχίζει να γυρίζει ταινίες εκτός ΗΠΑ
