• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Handelsblatt: 7 στους 10 Έλληνες φοβούνται ότι μια νέα επιχείρηση θα αποτύχει

    • NewsRoom
    επιχειρησεις


    Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αποτυπώνονται σε νέα έρευνα, αναφορικά με τους φόβους τους και την εκτίμηση που απολαμβάνουν οι νέοι επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι νέοι επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα περιμένουν πάνω από μισό χρόνο για να πάρουν άδεια, στην Ελλάδα επικρατεί περισσότερο φόβος όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες και στη Μέση Ανατολή οι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως».

    Αξιοσημείωτο είναι ότι, στην Ελλάδα, το ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι φοβούνται πως η επιχείρησή τους μπορεί να αποτύχει φθάνει στο εντυπωσιακό 70,2%, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Κύπρος με 54,9%, ενώ στην τελευταία θέση, όπως παρουσιάζεται στο σχεδιάγραμμα είναι η Γαλλία με 38,3%.

    Ουραγός η Ελλάδα στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων

    Αναφορικά με το ποσοστό των ανθρώπων που ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα τα τελευταία 3,5 χρόνια, η χώρα μας κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις, με ποσοστό 4,8%.

    Στην κατώτατη θέση, πάντως, βρίσκεται η Βουλγαρία με 3,7%, ενώ στην πρώτη το Εκουαδόρ, με 29,6%. Αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που πήρε δάνειο για την επιχείρησή του το 2017 στην Ελλάδα, αυτό κυμαίνεται στο 1,7%, στη Γερμανία στο 2,9% και στη Λιβερία στο 21%.

    Ερωτηθέντες για το εάν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης, στην Ελλάδα το 66,5% απάντησε θετικά, ενώ ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 68,5%. Την μεγαλύτερη εκτίμηση χαίρουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με ποσοστό 87,8%.

    Την έρευνα διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ερευνών Handelsblatt.



    ΣΧΟΛΙΑ