• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Γ. Προκοπίου: Διανομή μετρητών στους μετόχους της Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG


    Στη διανομή μετρητών για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016 θα προχωρήσει η ναυτιλιακή Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου. Η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να διανείμει ποσό 0,4225 δολαρίων ανά μετοχή.

    Ημερομηνία πληρωμής θα είναι πιθανόν η 19η Ιουλίου 2016, ενώ δικαιούχοι θα είναι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της εταιρίας μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2016.

    Η Dynagas LNG Partners, είναι θυγατρική της Dynagas Holding Ltd., και κατέχει στόλο έξι πλοίων μεταφοράς LNG, με δυνατότητα μεταφοράς περίπου 913.980 cbm.

    Η εταιρία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο πρώτο τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε κέρδη 17,1 εκατ. δολαρίων έναντι 14,9 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    Lauritzen

    Κατά την ανακοίνωση των μεγεθών πρώτου τριμήνου της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος της, Tony Lauritzen, επισήμανε ότι το άλμα κατά 25,3% που σημείωσαν τα κέρδη EBITDA οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαγορά του πλοίου Lena River, κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 155.000 cbm, από τη μητρική Dynagas. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η Dynagas LNG Partners εργάστηκε εντατικά όλο το τρίμηνο προκειμένου να εξασφαλίσει επιπλέον κάλυψη των συμβάσεων για τα έξι πλοία που περιλαμβάνονται στο στόλο της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-deutsche-bank-xefortonete-ta-naftiliaka-dania/59125

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ