• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Δείτε που επένδυσε 12 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Δημήτρης Δασκαλόπουλος

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ετών 62. Πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ


    H εταιρεία DECA Investments , αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar(“Diorama” ή “Fund”), (κύριος μέτοχος είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος) ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την τρίτη επένδυση του Fund: μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή, στην εταιρεία InternetQ Group Limited (“InternetQ” ή “Εταιρεία”) μέσω μίας από τις μητρικές εταιρείες της InternetQ έναντι € 12 εκατομμυρίων. Ταυτόχρονα με την επένδυση η μητρική εταιρεία θα επενδύσει τα κεφάλαια στην InternetQ μέσω αύξησης κεφαλαίου.

    Η InternetQ, η οποία απασχολεί 230 εργαζόμενους, είναι μια Ελληνική εταιρεία με παγκόσμια δραστηριότητα και πελατειακή βάση. Δραστηριοποιείται κυρίως σε δύο τομείς: την παροχή μουσικής μέσω κινητών τηλεφώνων ή tablets (music streaming) από την οποία μπορεί κάποιος έναντι μηνιαίας συνδρομής να ακούει ένα απεριόριστο αριθμό τραγουδιών, και ένα λογισμικό σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή διαφημιστές και ψηφιακούς εκδότες, για διαφημίσεις σε εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων (“in-app advertising”).

    Οι δύο τομείς είναι από την φύση τους διεθνείς και ραγδαία αναπτυσσόμενοι καθώς αναμένεται να αναπτύσσονται με ετήσιο ρυθμό άνω του 20% ετησίως.

    Η επένδυση της Diorama (κύριος μέτοχος είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος) θα βοηθήσει την InternetQ να βελτιώσει περαιτέρω την θέση την στην παγκόσμια αγορά του in-app advertising, η οποία αναμένεται να φτάσει το ύψος των 125 δισεκατομμυρίων δολλαρίων το 2018.

    Η επένδυση στην InternetQ συνάδει με την στρατηγική του Diorama, να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις, συμμετέχοντας σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες, εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδίωξη του Fund είναι να ενισχύσει και να στηρίξει τις εταιρείες στις οποίες επενδύει ώστε να εκμεταλλευτούν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να γίνουν ισχυροί παίκτες στον διεθνή χώρο.

    Ο κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της InternetQ δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής επένδυσης και καλωσορίζουμε το Diorama Investments SICAR ως τους νέους μας συνεταίρους. Η InternetQ παραδοσιακά εστιάζει στην καινοτομία, στον χώρο της τεχνολογίας και στην σύναψη στρατηγικών συμμαχιών που βοηθούν την μακροχρόνια επιτυχία της εταιρείας.

    Η νέα επένδυση βοηθάει την ανάπτυξη μας και μας επιτρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τα αναπτυξιακά μας σχέδια σε επιλεγμένες αγορές. Μας επιτρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω την λειτουργικότητα των προσφερόμενων προϊόντων μας και να εκμεταλλευτούμε τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον χώρο του in-app advertising όπου οικοδομούμε και ενισχύουμε περαιτέρω μια σημαντική θέση στην αγορά”.

    Ο κ. Κωνσταντίνος Δερμάνης, Εταίρος της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, δήλωσε: “Τα χαρακτηριστικά της InternetQ συνάδουν πλήρως με την επενδυτική στρατηγική του Diorama. Είναι μια δυναμική Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας με μια πραγματικά διεθνή παρουσία, η οποία έχει ισχυρή θέση σε δύο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς.

    Πιστεύουμε ότι η διοίκηση της InternetQ έχει την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία που θα επιτρέψει στην Εταιρεία να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Η επένδυση μας θα την βοηθήσει να ενδυναμώσει την θέση της στον ταχέως αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο τομέα της ψηφιακής διαφήμισης και ειδικά στο χώρο του in-app advertising.”

    Η επένδυση στην InternetQ είναι η τρίτη επένδυση του Diorama Investments Sicar. Τον Νοέμβριο 2015 το Diorama ανακοίνωσε την πρώτη του επένδυση στην εταιρεία Atlas Tapes Α.Ε., μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορίααυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας. Τον περασμένο Μάρτιο το Diorama ανακοίνωσε την επένδυση στην Damavand Α.Ε. μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα.

    Τι είναι τo Diorama Investments Sicar (κύριος μέτοχος είναι ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος)

    To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund €135 εκατομμυρίων το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

    Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). Η διαχείρισή του Fund ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η επένδυση έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Equity Facility for Growth το οποίο ιδρύθηκε μέσω του κανονισμού (EU) No 1287/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ιδρύοντας το Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (COSME) (2014-2020).

    Η επένδυση έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις, ενός από τους πυλώνες του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

    Το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη εστιάζεται στην ενδυνάμωση των Ευρωπαϊκών επενδύσεων για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της ανάπτυξης .



    ΣΧΟΛΙΑ