Οικονομία & Επιχειρήσεις

Αδωνις Γεωργιάδης: «Θα καταπλήξουμε τον κόσμο και στην οικονομία, όπως κάναμε με την υγεία»

  • NewsRoom

Άδωνις Γεωργιάδης


Πολύ μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε πως ενώ στην Ευρωζώνη σημειώθηκε ύφεση κατά μέσο όρο 3,2%, η Ελλάδα κατάφερε να είναι στην πρώτη ταχύτητα με ύφεση 0,9%.

Όπως είπε, o Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega αυτό συνέβη γιατί ο Ιανουάριος και Φεβρουάριος είχαν ξεκινήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ενώ αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία, το 2020 θα είχε κινηθεί πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την νέα καμπάνια για το τουριστικό προϊόν σημειώνοντας την εξαιρετική δουλειά που έγινε χωρίς έξοδα για το ελληνικό δημόσιο.

«Ο τουρισμός αρχίζει και κινείται, οι κρατήσεις αυξάνουν και πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν γιατί βλέπουν πως θα έχουν πελάτες» επισήμανε.

Από την άλλη πλευρά αναγνώρισε πως από την στιγμή που θα έχουμε ύφεση θα υπάρξουν και απολύσεις και μειώσεις μισθών. Οι μειώσεις όμως θα είναι μικρότερες από ό,τι θα ήταν αν δεν γινόταν η παρέμβαση της κυβέρνησης με τα μέτρα που έλαβε, σχολίασε.

Ανέλυσε επίσης τα σχέδια της κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ειδικότερα για το θέμα της ρευστότητας τόνισε πως «πιέζουμε τις τράπεζες» κάτι που όπως είπε φέρνει αποτέλεσμα. Ενδεικτικά τόνισε, για τον Μάιο μέσα από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ εκταμιεύθηκαν δάνεια 1 δισ. ευρώ. Ενώ «τις επόμενες εβδομάδες θα φθάσουμε να έχουμε δώσει 12 δισ. ρευστότητα».

Αναφέρθηκε επίσης στην μέριμνα που έχει ληφθεί για τις δόσεις των δανειοληπτών ως προς την πρώτη κατοικία αλλά και στο τι θα γίνει με τις μειώσεις φόρων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ.

«Είμαι ιδεολογικά κατά των υψηλών φόρων αλλά πρέπει παράλληλα να στηριχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά.

«Και στην οικονομία θα καταπλήξουμε τον κόσμο και όλοι θα λένε πώς τα κατάφερε η Ελλάδα όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην οικονομία» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.ΣΧΟΛΙΑ