• First Top Stories

    Ζορίζονται στην κυβέρνηση: Θα απασφαλίσει ο Π. Καμμένος στις Βρυξέλλες;

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Εβδομάδα προκλήσεων αυτή που ξεκινά για την κυβέρνηση, καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να παραστεί από κοινού με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί, στις Βρυξέλλες, τα Σκόπια θα κάνουν την επίσημη πρώτη τους στις δομές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μιλά ήδη μακεδονικό στρατό και μακεδονική γλώσσα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, βέβαια, θα βρίσκεται υπό το… άγρυπνο μάτι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

    Το αποκορύφωμα της αμηχανίας θα έρθει τη στιγμή της οικογενειακής φωτογραφίας, καθώς ο υπουργός Άμυνας έχει πει ότι ο Ζάεφ δεν θα είναι στο κάδρο.

    Δύσκολες ώρες στις Βρυξέλλες θα έχει και ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει τετ α τετ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά των πολλαπλών προκλήσεων της Άγκυρας στο θέμα των δύο ελλήνων τούρκων αξιωματικών.

    Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στο φως τουρκική επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο, με την οποία γινόταν ευθεία σύνδεση του θέματος με το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Κι όλα αυτά, ενώ η Άγκυρα δεν έχει απαγγείλει ακόμη κατηγορίες στους δύο Έλληνες, οι οποίοι κρατούνται από τον Μάρτιο στις φυλακές  υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.

    Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση και οι χειρισμοί στις Βρυξέλλες, εν μέσω θέρους, μπορεί να φέρουν νέες απροσδόκητες εξελίξεις. Αναλυτές εκτιμούν ότι όποιες κινήσεις κι αν γίνουν στην οικονομία, δεν μπορούν να αναστρέψουν την αρνητική εικόνα από την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

    Επομένως, δεν αποκλείεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ να οδηγήσει σε νέα όξυνση του πολιτικού κλίματος με απρόβλεπτες συνέπειες για την κυβέρνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανάσα στον Τσίπρα δίνει ο Ζάεφ: Τον Ιανουάριο η τελική κύρωση της συμφωνίας στα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ζάεφ μιλά για «μακεδονικό στρατό» και δηλώνει ήδη μέλος του ΝΑΤΟ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Π. Καμμένος ξαναχτυπά: Μην μπερδεύεστε, ο Ζάεφ δεν θα βγάλει οικογενειακή φωτογραφία στο ΝΑΤΟ



    ΣΧΟΛΙΑ