• First Top Stories

    The Wise Man: Τι συμβαίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την Newsphone Ελλάς;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Υψηλή η απόδοση του ομολογιακού του ΟΠΑΠ: Στο 3,5-4% διαμορφώνεται η απόδοση των ομολόγων που πρόκειται να εκδώσει ο ΟΠΑΠ. Αυτή η απόδοση προέκυψε από το pre-marketing που έκαναν οι ανάδοχοι της έκδοσης. Είναι ενδεικτική αφού όπως γνωρίζουμε η απόδοση θα διαμορφωθεί μετά το πέρας της δημόσιας προσφοράς. Εχθές μάλιστα έγινε η παρουσίαση σε θεσμικούς επενδυτές από τους συντονιστές της έκδοσης.

    Τι συμβαίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την Newsphone Ελλάς

    Θόρυβος έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την εταιρεία NEWSPHONE Ελλάς η οποία ανήκει στο ζακυνθινής καταγωγής επιχειρηματία, Γεώργιο Θεοδόση. Η εταιρεία επιλέχθηκε για να δημιουργήσει την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

    Το κόστος της πλατφόρμας ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως πληροφορείται η στήλη υπήρξαν καταγγελίες ότι η επιλογή της εταιρείας έγινε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σπάζοντας το έργο σε κομμάτια.

    Αρχικά επελέγη να σπάσει το έργο δύο προμήθειες των 200.000 ευρώ. Στη συνέχεια επελέγη το έργο να σπάσει σε 9 κομμάτια. Όσοι δηλαδή είναι και οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας. Κάθε ένας από τους συλλόγους θα κληθεί να συμβληθεί απευθείας με την NEWSPHONE Ελλάς.

    Νέο κέντρο αποθήκευσης από τη Metrol Logistics – Επενδυτικές κινήσεις από τον Θεόδωρο Σκαμάγκο 

    Ένα νέο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στην Κάντζα δημιούργησε η εταιρεία Metron Logistics με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Το κέντρο έχει έκταση 11.776 τμ και βρίσκεται δίπλα στην Αττική οδό. Διαθέτει στεγασμένο αποθηκευτικό χώρο περίπου 3.500 τ.μ. και 8 ράμπες φορτοεκφόρτωσης. Πρόκειται για μία επενδυτική κίνηση του επιχειρηματία Θεόδωρου Σκαμάγκου. Η εταιρεία διαθέτει εμπορευματικά κέντρα στον Ασπρόπυργο και τη Κάντζα Αττικής καθώς και στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και περιφερειακά HUBS σε όλη την επικράτεια.

    Η Metron Logistics ιδρύθηκε το 2006 από τον Σκαμάγκο και τον Βαγγέλη Ρέππα. Ο Σκαμάγκος ξεκίνησε την καριέρα του στη Vita Maris στον τομέα της μεταποίησης τροφίμων με εξειδίκευση στα αλιεύματα. Στη συνέχεια ανελίχθηκε σε διευθυντικές θέσεις στη βιομηχανία τροφίμων με  κυριότερη τη θέση του διευθυντή βιομηχανικών προϊόντων στην ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. Από το 2000 δραστηριοποιείται αποκλειστικά με τον τομέα της Εφοδιαστικής (logistics) σαν Διευθυντής Logistics Αλυσίδας Ψύξης στη Makro Cash & Carry και την Carrefour-Μαρινόπουλος, ενώ το 2006 ξεκίνησε τη Metron Logistics στην οποία είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για συνεργασία με την Playventure 

    Αρκετές εταιρείες και ελληνικών συμφερόντων που ασχολούνται με τα τυχερά παίγνια προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στην κλαδική έκθεση που θα γίνει στο Ρίμινι της Ιταλίας. Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 200 ιταλικές εταιρείες, ορισμένες από τις οποίες βλέπουν με θετικό μάτι μία ενδεχόμενη συνεργασία με ελληνικές εταιρείες. Μεταξύ των εταιρειών που θα συμμετέχουν στην έκθεση είναι η Intralot Ιταλίας, η Play Venture, η Eurobet, η Snai, η Novomatic κτλ. H Play Venture έχει αναπτύξει τρισδιάστατα προϊόντα δηλαδή virtual στοιχηματικά και αποτελεί πόλο έλξης στον κλάδο. Είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2014, εν μέσω δηλαδή της οικονομικής κρίσης, κι έχει ανοδική πορεία.

    Εισαγγελική έρευνα στις τράπεζες 

    Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στα γραφεία των τραπεζών η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με συγκεκριμένα δάνεια εκδοτικού ομίλου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το liberal.gr αν οι φήμες που κυκλοφόρησαν στην αγορά είναι αληθείς, για μια διοίκηση ζητείται να εξεταστεί γιατί απελευθέρωσε τις εγγυήσεις που είχε δώσει η εταιρία.



    ΣΧΟΛΙΑ