• First Top Stories

    The Wise Man: Το σοκ του τραπεζίτη και οι επόμενες κινήσεις του Βασίλη Αποστολόπουλου (Ιατρικό Κέντρο)

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ποια τράπεζα υποχωρεί σε όλες τις μετρήσεις;  Σοκ έπαθαν στελέχη χρηματοπιστωτικού ιδρύματος από τα αποτελέσματα έρευνας που μετρούσε μεταξύ άλλων την φήμη , την αποδοτικότητα , την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες κλπ και των 4 συστημικών τραπεζών. Η έρευνα αυτή δείχνει ότι μια εκ των 4 συστημικών τραπεζών η οποία μέχρι το 2016 ήταν ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών της ( κύρος , εξυπηρέτηση κλπ ) ξαφνικά άρχισε να καταρρέει. Τα νούμερα της συγκεκριμένης τράπεζας όπως επισημαίνεται στην συγκεκριμένη έρευνα είναι πράγματι απογοητευτικά.

    Η Elpedison και η συνέπεια στις αποπληρωμές 

    Η Elpedison όπως είναι γνωστό συμφώνησε προ μηνών με τις πιστώτριες τράπεζες τη διετή επέκταση δανείων, ύψους 259 εκατ. ευρώ, ως το Σεπτέμβριο του 2018. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο της εταιρίας στις 31.12.2016 ανερχόταν σε 254,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια είναι πλήρως εγγυημένα, αναλογικά, από τους τελικούς μετόχους της Elpedison.

    Η εταιρία θα διενεργεί τριμηνιαίες αποπληρωμές κεφαλαίου, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή του μηχανισμού cash sweep. Δηλαδή, το 50% της περίσσειας των ταμειακών ροών της εταιρείας θα χρησιμοποιείται σε εξαμηνιαία βάση για την αποπληρωμή του παραπάνω δανείου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες εξασφαλίζονται ακόμη περισσότερο.

    Ανακατατάξεις στην Υγεία 

    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου
    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου

    Μετά την είδηση οι βασικοί μέτοχοι (Σπυρίδης, Θεοχαράκης κλπ )  του νοσοκομείου Metropolitan πουλάνε σε ξένο fund, καθώς και οι γιατροί-μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πουλήσουν και αυτοί τις μετοχές τους λέγεται στην αγορά ότι θα βγει προς πώληση και το Ερρίκος Ντυνάν. Στην περίπτωση αυτή εκτιμαται ότι θα ενδιαφερθεί ο όμιλος Ιατρικό Κέντρο και ο Βασίλης Αποστολόπουλος ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος .  Πάντως οι τράπεζες -άγνωστο για ποιόν λόγο- απέσυραν από την αγορά την Εuromedica που την είχαν βγάλει για πώληση.

    Tέρνα, ΜΕΤΚΑ και ΔΕΗ μεταξύ των επιχειρήσεων που πήγαν στο Κόσοβο με  Γ. Τσίπρα

    Ικανοποίηση επικρατεί στην ελληνική πλευρά από τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας στο Κόσοβο και συγκεκριμένα στην Πρίστινα. Εκεί διεξήχθη ημερίδα με θέμα τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Κοσόβου με τη συμμετοχή 40 ελληνικών εταιρειών.

    Μεταξύ αυτών η ΔΕΗ, η ΤΕΡΝΑ του ομίλου Περιστέρη και η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν διάφορες επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους περίπου 100 εταιρειών του Κοσόβου. Φάνηκε ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία και ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

    Τα νοσοκομειακά φάρμακα, το αποτυχημένο σύστημα και οι απαιτήσεις των φαρμακοβιομηχάνων

    Τη χρυσή τομή προσπαθούν να βρουν υπουργείο Υγείας και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων φαρμακευτικών επιχειρήσεων της χώρας μας όπως πληροφορείται η στήλη αναφορικά με την προμήθεια των νοσοκομειακών φαρμάκων.

    Αυτό που είναι το ζητούμενο είναι η εξεύρεση ενός δυνατού σχεδίου που θα αντικαταστήσει το σύστημα που ίσχυε με την ΕΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας) το οποίο οι φαρμακοβιομήχανοι και όχι μόνο,  το θεωρούν αποτυχημένο.

    Άλλωστε διάφοροι διαγωνισμοί για την προμήθεια φαρμάκων (τα ΕΠΥ 1, 2 3, και 4) έχουν κολλήσει για διάφορους λόγους εδώ και καιρό με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να κρίνεται ως ατελέσφορη.

    Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της PFIC Ltd

    Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η εταιρεία PFIC Ltd (μία εκ των τριών εταιρειών που έχουν απορροφήσει εργαζομένους και παραγωγική δραστηριότητα της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, νυν ELFE). Με αυτή η εταιρεία ζητούσε να μην πλησιάζουν στην εταιρεία τα μέλη του Σωματείου διότι με βάση το σκεπτικό τους προκαλούν ζημία, ηθική και οικονομική.



    ΣΧΟΛΙΑ