• First Top Stories

    The Wise Man: Ποια παλικάρια εταιρίας δημοσίων σχέσεων “πουλάνε” τις επαφές με τον Μητσοτάκη. Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη του ΟΠΑΠ 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Εγώ ξέρω τον Κυριάκο, έχω πιει καφέ μαζί του: Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και διαφαίνεται ότι η ΝΔ θα τις κερδίσει, κάποιες εταιρίες σκέφτονται το αύριο. Λογικό είναι. Αυτό που κυρίως σκέφτονται, είναι να προσεγγίσουν τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, προσλαμβάνοντας μια εταιρία δημοσίων σχέσεων. Αυτή είναι η κλασική σκέψη (και λάθος δεν είναι).

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λοιπόν, υπάρχει πολύ γνωστή εταιρία δημοσίων σχέσεων με μετόχους 2 γνωστά παλικάρια της πιάτσας, η οποία πουλάει και ειδικά σε πολυεθνικές τις επαφές της και τις φιλίες της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Εμείς ξέρουμε τον Κυριάκο, μην ανησυχείτε”  είναι το κλασικό μότο τους.

    Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι. Εάν πιστεύει μια εταιρία, ότι επειδή κάποιος λομπίστας έχει πιει ένα δυο καφέδες στο παρελθόν με τον Μητσοτάκη, θα μπορέσει να τη βοηθήσει στη στρατηγική της και να περάσει τις γραμμές της στον ίδιο, εάν αύριο γίνει πρωθυπουργός,  μάλλον είναι λάθος λογική. Αφήστε δε, που και ο Μητσοτάκης δεν είναι και το πιο εύκολο παιδί. Ειδικά όταν ενημερώνεται από τους στενούς του συνεργάτες για κάτι τέτοιες πρακτικές (τον ξέρω , είναι φίλος κλπ ), που πουλάνε οι εταιρίες. Ε όλα αυτά τον κάνουν έξαλλο!!!

    Ο D. Cope παίρνει το όπλο του 

    ΟΠΑΠ
    Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, και Χρήστος Θεοδωράκης (Στάβλοι Θεοδωράκη)

    Το όραμα του επικεφαλής του ΟΠΑΠ Demian Cope είναι να καταστήσει την εταιρία που διοικεί ευρωπαϊκού μεγέθους. Εάν μάλιστα πετύχει και η μεγάλη δουλειά με το ομολογιακό, τότε το πρώτο μεγάλο βήμα θα έχει γίνει. Γιατί, εάν μια ελληνική εταιρία στις ημέρες που ζούμε βγαίνει στις αγορές και τραβάει 100 έως 200 εκ ευρώ, τότε θεωρείται επιτυχία ευρωπαϊκού επιπέδου. Και ουδείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Χθες, ανακοινώθηκε λοιπόν ότι ο ΟΠΑΠ προχωρεί στην έκδοση ομολόγου με στόχο την άντληση 100 έως 200 εκατ. ευρώ. Η όλη διαδικασία (δημόσια προσφορά) θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις επόμενες 10 ημέρες.

    Άγριο τσεκούρι στους μισθούς των υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής

    Μειωμένους κατά μέσο όρο στο 18% είδαν τους μισθούς τους οι υπάλληλοι της Τράπεζας Αττικής. Ανάλογα βέβαια με τη θέση, τα χρόνια υπηρεσίας, το βαθμό κτλ. Το τριήμερο μάλιστα της Καθαράς Δευτέρας υπήρξαν εργαζόμενοι που ανακάλυψαν ξαφνικά ότι θα πρέπει να περάσουν 15θημερο με 250 ευρώ, εξαιτίας της νέας επιχειρησιακής σύμβασης που υπεγράφη.

    Θα πρέπει βέβαια να γίνει και η εκκαθάριση ώστε να εξομαλυνθούν οι όποιες διαφορές, ενώ εκκρεμούν και οι αναδρομικές περικοπές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Φυσικά, δε λείπουν οι γκρίνιες και όλοι τάχουν με τη Διοίκηση της Τράπεζας.

    Η Διοίκηση σε επιστολή που απέστειλε μέσα στη βδομάδα ανέφερε πως μειώσεις έγιναν για την «περαιτέρω ανάπτυξή της και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» της Τράπεζας. Άντε βέβαια να το πεις τώρα αυτό στους εργαζομένους. Η Διοίκηση βέβαια προωθεί κάποια αντισταθμιστικά μέτρα για τους εργαζομένους.

    Κόκκινο πανί η ΤτΕ και ο Στουρνάρας

    Γιάννης Στουρνάρας.
    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

    Είπαμε να μην επεκταθούμε πολύ αλλά πραγματικά η κατήφεια στους εργαζομένους της Αττικής είναι μεγάλη, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στις άλλες Τράπεζες. Στο στόχαστρό τους έχει μπει και η ΤτΕ και κυρίως ο Διοικητής της Ιωάννης Στουρνάρας.

    Γιατί; Εξαιτίας των όσων έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες με τις διαρροές σε ΜΜΕ για τις δανειοδοτήσεις από την Τράπεζα στον όμιλο Καλογρίτσα και σε άλλους επιχειρηματίες.

    Θεωρούν ότι το μόνο που επλήγη είναι η εικόνα της Τράπεζας και την πλήρωσαν οι ίδιοι με συνέπειες άμεσες στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

    Νέα καταδίκη της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τα λάθη και οι καθυστερήσεις με το cost optimal

    Μάλιστα. Για ακόμη μια φορά τα καταφέραμε ως χώρα να φάμε μία ακόμη καταδίκη από την Κομισιόν. Με το περίφημο cost optimal. Το 2010, η ΕΕ υιοθέτησε μία Οδηγία σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη θα έπρεπε να προσδιορίζουν το βέλτιστο, από πλευράς κόστους, επίπεδο ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης (cost optimal). Όπως επίσης και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα των υπολογισμών αυτών με τις ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης.

    Το 2013 η Οδηγία ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο και μέχρι τις 20 Μαρτίου 2013 θα έπρεπε να είχαμε στείλει τα αποτελέσματα με όλα τα δεδομένα, τις παραδοχές και τους υπολογισμούς στην Κομισιόν.

    Φυσικά ως χώρα καθυστερήσαμε με αποτέλεσμα να στείλουμε το Μάιο του 2016 την έκθεση cost optimal για τις «μονοκατοικίες, τον περασμένο Δεκέμβριο την αντίστοιχη για τις πολυκατοικίες, στα τέλη του Ιανουαρίου το κείμενο με τα συμπεράσματα και τη σύγκριση των ανωτέρω εκθέσεων με τις ελάχιστες απαιτήσεις του υφιστάμενου ΚΕΝΑΚ, ενώ πριν από λίγες μέρες στάλθηκε η πρώτη έκδοση της έκθεσης για τη χρήση «τριτογενής τομέας».

    Στο μεταξύ βέβαια οι προθεσμίες της Κομισιόν παρήλθαν με αποτέλεσμα χθες να καταδικαστούμε ως χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Στο «κόκκινο» οι προθεσμίες για τα έργα Πληροφορικής της χώρας μας

    Θυμάστε που σας λέγαμε για τα έργα 100 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στον κλάδο της Πληροφορικής που ετοιμάζεται να προεγκρίνει ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννης Ταφίλης;

    Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ αισιόδοξα καθώς όλα θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι και το Πάσχα όπως πληροφορείται η στήλη, ώστε να μην χαθούν προθεσμίες και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει η χώρα μας τη δυνατότητα να αξιοποιήσει κοινοτικά κονδύλια.

    Και μια και που λέμε για έργα Πληροφορικής ξέρετε τι προχωρά μέχρι στιγμής από έργα αυτή την περίοδο; Κάτι διαγωνισμοί του υπουργείου Παιδείας για τρισδιάστατες επικοινωνίες, εργαστήρια κτλ. τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα έχουν κατέβει σε αυτά διάφορες εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, η Singular Logic κτλ. Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτά να προχωρήσουν κανονικά και να μην κολλήσουν.



    ΣΧΟΛΙΑ