• First Top Stories

    Όλα από την αρχή για AVIS και οι νέες business του Γ. Παπαδόπουλου της Attica

    the wise man

    the wise man


    Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής
    Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής

    Η Δούρου παρέα με Μίχαλο, Σιούφα, Παπαθανασίου, Μεϊμαράκη. Που πήγαν οι Συριζαίοι σύντροφοι;  Ούτε ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστη στην εκδήλωση “Athens Startup Awards 2017” που διοργάνωσαν η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος εχθές το βράδυ σύμφωνα με τον έγκυρο πληροφοριοδότη μας. Αντίθετα στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρέθηκαν τρεις πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή οι οποίοι άκουγαν την κυρία Ρένα Δούρου να καταχεριάζει τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν στήριζαν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα! Πρόκειται για τους κ.κ. Δημήτρη Σιούφα, Γιάννη Παπαθανασίου και Ευάγγελο Μεϊμαράκη οι οποίοι παρακολουθούσαν στωικά την Περιφερειάρχη Αττικής να εξηγεί πως σύντομα θα βγάλει σε διαβούλευση το σχέδιό της για τα startups. Είναι γνωστή η αγάπη των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στην αέναη διαβούλευση ώστε να μη χρειαστεί να κάνουν κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό!

    Ο πληροφοριοδότης μας διαπίστωσε, μάλιστα, πως παρά το γεγονός ότι ήταν εκδήλωση για τη νεανική επιχειρηματικότητα / καινοτομία, ο μέσος όρος ηλικίας στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής ήταν πάνω από 55 – 60 ετών!

    Ευτυχώς υπήρχαν οι νεαροί / νεαρές από τις ομάδες που βραβεύθηκαν και έτσι κατέβηκε ο μέσος όρος. Ο ίδιος πληροφοριοδότης μεταδίδει πως κάπου πήρε το μάτι του και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα – πρίν υπουργοποιηθεί ήταν Ποτάμι – ο οποίος θα προωθούσε το “θερινό Νταβός” αλλά δεν πρόλαβε!

    Εξαγορές

    Και επειδή μιλάμε για startups, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος αγόρασε την Attica Ventures από την Attica Bank, όπως πληροφορείται η στήλη.

    Προσοχή! Απέκτησε μόνο την ΑΕΠΕΥ Attica Ventures, όχι και τις συμμετοχές που είχε η τελευταία, αν είχε απομείνει καμία εν λειτουργία. Μένει να δούμε με ποιο σχήμα θα συνεχίσει στην αγορά private equity ο κ. Παπαδόπουλος, ειδικά τώρα που είναι σε στάδιο προεπιλογής το Equifund.

    Πωλήσεις ακούμε, χωρίς να βλέπουμε!

    Από πλειστηριασμούς και δημοπρασίες άλλο τίποτα. Ομως οι συμφωνίες απουσιάζουν. Από που να ξεκινήσουμε; Από την Hellenic Seaways όπου οι προσφορές απορρίφθηκαν ως χαμηλές; Από την Avis Hellas όπου η Τράπεζα Πειραιώς βάζει πάλι μπροστά τη διαδικασία πώλησης από το μηδέν γιατί η προσφορά της μητρικής Avis με τον τουρκικό όμιλο Koch θεωρήθηκε χαμηλή;

    Από τη σκληρή μάχη μεταξύ Κινέζων και ελληνοαμερικανών για την Εθνική Ασφαλιστική; Το τελευταίο σχέδιο που ακούστηκε συνδέεται με τη διάθεση των τραπεζών να πωλήσουν Νηρέα και Σελόντα, εκ των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων στα χαρτοφυλάκιά τους.

    Παοκικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Ιβάν Σαββίδης
    Ιβάν Σαββίδης

    Εσπευσαν χθες από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων να φιλοξενήσουν συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη με την οποία επαναλαμβάνει, με το γάντι αυτή τη φορά, όσα υποστήριξε πρόσφατα εναντίον του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο κ. Σαββίδης μας εξήγησε πως έχει και μαντικές ικανότητες αφού όπως είπε “αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων”. Γι’ αυτό δεν βλέπει ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων να έχει επιτυχία.

    Κατά τα άλλα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δηλώνει και θύμα ρατσιστικών επιθέσεων! Τον κατηγορούν, λέει, οι εχθροί του ως “ξένο”, “Ρώσο” ή “ολιγάρχη”! Τουλάχιστον ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική αφού μόνο κακό του έκανε η προηγούμενη καριέρα του στη Ρωσία.

    Κάθε κυβέρνηση έχει και τον ποδοσφαιρικό παράγοντα που της αξίζει.

    Τραγική φιγούρα ο Παπαδημητρίου, που μιλάει για Ανάπτυξη με τις κοινωνικές επιχειρήσεις της συζύγου Ράνιας 

    Εχει και τον υπουργό Οικονομίας που της αξίζει, επίσης! Εκτός από τις συνεχείς δηλώσεις με τις οποίες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα μέτρα με το γνωστό επιχείρημα “εμείς δεν θέλαμε!”, ο κ. Παπαδημητρίου βρίσκει χρόνο να αρθογραφεί κατά του κ. Μιχάλη Μασουράκη που υπογράφει τις εβδομαδιαίες και άλλες αναλύσεις του ΣΕΒ!

    Στο συγκεκριμένο άρθρο μας εξηγεί, μάλιστα, πως δε χρειάζονται και τόσο πολύ οι επενδύσεις, αφού μπορούμε να φάμε τα κοινοτικά και άλλα κρατικά κονδύλια με προγράμματα επιδοτούμενης, κοινωνικής, εργασίας! Μπορούμε, επίσης, να φτιάξουμε και συνεταιρισμούς και άλλες κοινωνικές επιχειρήσεις (κοινωνικές επχιειρήσεις είναι αρμοδιότητα της συζύγου του, της κυρίας υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου)! Ουδείς αμφιβάλλει για τη χρησιμότητα τέτοιων πρωτοβουλιών.

    Πρώτα, όμως, χρειάζεται και ένα σχέδιο ανάπτυξης κύριε  υπουργέ μου! Φοβόμαστε πως οι σύμβουλοι εκ του εξωτερικού που τοποθετήσατε στο σχετικό όργανο δε βιάζονται. ή μήπως οι σύμβουλοί σας τύπου Κώστα Καλωνιάτη, με δύο κρατικές δουλειές, έχουν εμπειρία από πετυχημένες προτάσεις;

    Εμείς κολυμπάμε επτά χρόνια στα βαθιά. Βέβαια εσείς βλέπετε την Ελλάδα με τη ρομαντική διάθεση κάθε Ελληνοαμερικανού συνταξιούχου, που πήρε την παχυλή αποζημίωση από το pension fund και ήρθε να τα φάει στην φτωχή πουλημένη Ελλάδα.

    Συνήγορος

    Εκεί που κάθεσαι ήσυχα στο γραφείο και διαβάζεις τις βαρυσήμαντες δηλώσεις και τα άρθρα του κ. Παπαδημητρίου, για τα επιδοτούμενα σεμινάρια, βλέπεις φαρδιά πλατιά μια ανακοίνωση με μια τεράστια φωτογραφία του πρώην υπουργού Λευτέρη Ζαγορίτη που γράφει “Συνήγορος του Καταναλωτή” και ασυναίσθητα ψάχνεις για το πορτοφόλι σου!



    ΣΧΟΛΙΑ