• First Top Stories

    Το τηλεοπτικό σήμα του Voskotopi TV: Τσοπανάκος ήμουνα…


    **Αν τελικά ο Καλογρίτσας ανοίξει κανάλι (δύσκολο) και αν το ονομάσει Voskotopi TV, θα πρέπει να διεκδικήσει δικαιώματα από τον Τάκη Μωράκη. Θα πρέπει να πάρει ως ηχητικό σήμα του καναλιού την μελωδία με τη φλογέρα και τα κουδουνάκια, που επί δεκαετίες ήταν το σήμα της κρατικής ραδιοφωνίας. Αυτό το ηχητικό σήμα, το τόσο ταιριαστό με το Voskotopi TV, προέρχεται από το δημοτικό τραγούδι «Τσοπανάκος ήμουνα, προβατάκια φύλαγα».

    *Αχ, που με πήγαν οι μνήμες. Ανέφερα τον Τάκη Μωράκη και θυμήθηκα τη γυναίκα του, την Νάντια Κωνσταντοπούλου, που έβγαινε να τραγουδήσει στο Ακροπόλ και έτριζαν τα πατώματα. Πόσο όμορφη ήταν όταν τραγουδούσε τη «Μαριλού». Η εικόνα της με συντρόφευε στις κατά μόνας απολαύσεις όταν ήμουν έφηβος. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της επειδή ήταν γυναίκα, ήταν μεγαλύτερη από μένα. Και οι στίχοι από τη «Μαριλού», πόσο ταιριαστοί με τους καναλάρχες. Αλλάξτε γένος, βάλτε Βλαντιμίρ αντί Μαριλού και πείτε μου: δεν έχει γραφτεί αυτό για τον Καλογρίτσα;

    Η Μαριλού που ζει στο μαχαλά

    Η Μαριλού απόφαση έχει πάρει

    να πάει αλλού ν’ ανέβει πιο ψηλά

    Η Μαριλού αγράμματη μικρή

    που `ν’ χαμηλά σαν το χλωρό χορτάρι

    θέλει ψηλά ν’ ανέβει σαν δεντρί

    Μα η Μαριλού μας η φτωχή

    είναι λυγαριά και δεν είναι κυπαρίσσι

    κι είναι η ρίζα της ρηχή

    και πολλά κλαριά δεν μπορεί να τα κρατήσει

    Θα `ρθει βοριάς θα `ρθει βοριάς

    και δε θα το νιώσει ούτ’ αυτή η τρελή ακόμα

    πως μονομιάς πως μονομιάς

    τα πυκνά κλαριά της θα φιλήσουνε το χώμα

    Λα λα λα λα …

    *Ας σοβαρευτούμε. Το κανάλι του Βλαντιμίρ Καλογρίτσα θα ονομαστεί Attica Channel. Αυτό είναι το σωστό. Κι εγώ θα έδινα στο παιδί μου το όνομα ενός ανθρώπου θα θα είχε χρηματοδοτήσει την ανατροφή του. Ευτυχώς δεν απέκτησα παιδιά και δεν μπήκα στο δίλημμα. Αν όμως μου έλεγε κάποιος, «πάρε μισό εκατομμύριο, να πάει το παιδί Κολέγιο μέχρι τα δώδεκα, μετά εσώκλειστο στην Ελβετία και μετά Αμερική για σπουδές», ε, ναι, τότε θα έδινα στο παιδί το όνομα του νονού, θα γινόταν ας πούμε Ονούφριος Τσάκος-Μονοκλής_ λέμε τώρα. Το σωστό να λέγεται, Attica Channel.

    *Ας βάλω στο πικάπ μια πλάκα να ακούσω. Πλάκες τις λέγαμε τότε, τα βινίλια. Θα βρω ένα αγαπημένο σλόου ροκ της Νάντιας, «Δεν είμαι τίποτα».

    *Λα λα λα λα, λα λα λα, λα λα…

    * Τι τα ήθελε κι έμπλεκε με τα τηλεοπτικά και μπήκε κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας; Τώρα ο Καλογρίτσας έχει να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από μια αποτυχία. Πρέπει να εξηγήσει πώς και γιατί πούλησε τη μία του επιχείρηση στην άλλη του επιχείρηση, παίρνοντας δάνειο 15 εκατομμυρίων ευρώ. Με το δάνειο δόθηκαν 5 εκατομμύρια για να ξεπληρωθούν οφειλές για το διάστημα 2001-2012. Κι αφού πήρε που πήρε δάνειο, έδωσε και για ΕΝΦΙΑ.

    *Εντάξει, ο ίδιος και η οικογένεια έμπλεξαν ηθελημένα. Πήραν όμως και άλλους στο κεφάλι τους. Θα διερευνηθεί ποιοι παράγοντες «έξω από την τράπεζα» πίεσαν την τράπεζα να εκδώσει εγγυητική επιστολή. Το βέβαιον είναι ότι δεν πίεσα εγώ ούτε η Νάντια Κωνσταντοπούλου. Με εννοείτε…

    * *Λα λα λα λα, λα λα λα, λα λα



    ΣΧΟΛΙΑ