• First Top Stories

    Τσίπρας: Θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης


    Θλιβερό φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στην πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης  για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

    «Είναι καλοδεχούμενη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας για την πρόταση δυσπιστίας, διότι, όπως σημείωσε, δίνει την ευκαιρία να τα πουν όλα.

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έχει μεγάλες ευθύνες για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, «είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ επιτέθηκε λυσσαλέα και στους δύο την εποχή που ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από την πολιτική ζωή του τόπου».

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε για «θεσμικές ακροβασίες». «Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βγείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής» επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

    Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είπε ότι η ψηφοφορία αυτή είναι ιστορική, καθώς είναι η τελευταία φορά που ψηφίζεται νόμος, που δεν είναι αποτέλεσμα επιλογών αυτοβούλως της κυβέρνησης, αλλά διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Στο τέλος, πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη, όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση» είπε ο πρωθυπουργός.

    Πρόσθεσε πως σήμερα η χώρα είναι πρώτη σε απορροφητικότητα σε ευρωπαϊκά κονδύλια και έλαβε συγχαρητήρια από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καταθέτει η ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στις 6 το απόγευμα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας – Τι προβλέπει η διαδικασία



    ΣΧΟΛΙΑ