• First Top Stories

    Στην αντεπίθεση η ΝΔ για Ντυνάν: Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν θα μείνει τίποτα

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Στην αντεπίθεση περνά η Νέα Δημοκρατία μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το «Ερρίκος Ντυνάν», με το οποίο αποδίδονται πολιτικές ευθύνες σε πρώην υπουργούς Υγείας (Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο και Βορίδη). Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά κατά την κυβέρνησης εγκαλώντας την ότι πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και επισημαίνουν ότι αυτός είναι και ο μοναδικό στόχος της.

    «Και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική, σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον υπουργών. Επιστρέφοντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως την ερευνά, το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα.

    » Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία, για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν» αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

    «Το γεγονός ότι μετά το φιάσκο της Novartis επιλέγουν τώρα τη λογική του σήριαλ, δηλαδή πάνε κομματιαστά και βγάζουν στην επικαιρότητα πόρισμα για κάθε υπόθεση, σημαίνει ότι θέλουν να κρατήσουν τη λάσπη στην επικαιρότητα.

    » Λάσπη, λάσπη κάτι θα μείνει. Αυτή είναι η στόχευσή τους. Αλλά δεν θα μείνει τίποτα, η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα.

    » Υπενθυμίζουμε ότι το Ντυνάν πουλήθηκε 115 εκατ. ευρώ ενώ χρωστούσε 230 εκατ. ευρώ και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, ενώ πέτυχε αυτή η πώληση να το αγοράσει με μηδέν χρέη έναντι 75 εκατ. ευρώ δείχνει πόσο εσφαλμένη και καταστροφική είναι η πολιτική τους» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: To πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»: Πολιτικές ευθύνες σε Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο και Βορίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κρατικοδίαιτο μόρφωμα του Αλέξη Τσίπρα: Ερρίκος Ντυνάν, Σκουριές και ομόλογα διαλύουν το δήθεν φιλοεπενδυτικό κλίμα 



    ΣΧΟΛΙΑ