• First Top Stories

    Στα δύο το κόμμα του Καμμένου, κινούμενη άμμος το εσωτερικό των ΑΝΕΛ

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Καζάνι που βράζει θυμίζει το εσωτερικό των ΑΝΕΛ, μετά την εκρηκτική τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Το κλίμα είναι κακό και το κόμμα μοιρασμένο στα δύο εξαιτίας της διγλωσσίας μεταξύ των στελεχών του αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Ο Πάνος Καμμένος έβαλε την Κυριακή στο στόχαστρό του εκείνους που ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή που έχει θέσει ο ίδιος πάνω στο θέμα και τάσσονται -περισσότερο ή λιγότερο φανερά- υπέρ της Συμφωνίας, η οποία παίρνει το δρόμο προς Ελλάδα μετά την κοινοβουλευτική νίκη του Ζάεφ την περασμένη Παρασκευή.

    Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι τα στελέχη που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, και από αυτή την άποψη βρίσκονται πλέον πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα παρά στον Πάνο Καμμένο. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι τα τρία στελέχη δεν έδωσαν το «παρόν» στην κομματική διάσκεψη της Κυριακής.

    Παρ’ όλο που ο Πάνος Καμμένος έσπευσε την Κυριακή να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, η εικόνα κινούμενης άμμου στο εσωτερικό του κόμματός του προκαλεί εύλογη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του αρχηγού των ΑΝΕΛ.

    Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα κάνει με τους «μακεδονοκλάστες», όπως τους αποκάλεσε, στους οποίους απηύθυνε αυστηρό μήνυμα ότι «αυτοί τέλειωσαν». Ο Τέρενς Κουίκ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση και μέσω Twitter απάντησε: «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφ. Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως την χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας».

    Γνωστός για τις παρορμητικές και απρόβλεπτες κινήσεις του, ο Πάνος Καμμένος δεν αποκλείεται να φέρει νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να μαζέψει το κόμμα του και να φέρει ψήφους στις κάλπες, όποτε κι αν στηθούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σειρά του Τσίπρα να βρει τους +6: Σε ποιους ποντάρει για την Συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Μαζί με τον Αλέξη μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι – Τα ξαναλέμε τον Μάρτιο



    ΣΧΟΛΙΑ