• First Top Stories

    Σφάζονται στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό: Ο Κοτζιάς οφείλει την καρέκλα του στους ΑΝΕΛ, λέει ο Τοσουνίδης

    • NewsRoom
    νικος-κοτζιας

    Νίκος Κοτζιάς


    Φωτιά έχει πάρει ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαιτίας του Σκοπιανού και όσο πλησιάζει η ημερομηνία του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ τόσο η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Οι ΑΝΕΛ, πιεζόμενοι αφόρητα από τις δημοσκοπήσεις, τα δίνουν όλα για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι δεν θα αφήσουν να περάσει η συμφωνία και από χθες βρίσκονται σε σκληρή κόντρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
    Η χθεσινή δήλωση Κοτζιά περί δυνατότητας σχηματισμού πλειοψηφίας στη Βουλή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών άναψε το φυτίλι στον πόλεμο που ξέσπασε με τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ. Ο Θ.Τοσουνίδη επιτέθηκε κατά του ΥΠΕΞ λέγοντας: «Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα».
    «Ο Κοτζιάς οφείλει την καρέκλα του στους ΑΝΕΛ»
    Σήμερα ο κ. Τοσουνίδης επανήλθε με νέα αιχμηρή τοποθέτηση κατά του υπουργού  Εξωτερικών. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Με σεβασμό και προσοχή όλοι μας όσοι μετέχουμε σε μία συγκυβέρνηση, θα πρέπει να φερόμαστε και να τοποθετούμαστε. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ.
    » Θα πρέπει, λοιπόν, όταν προσεγγίζει προβλήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας, να είναι πολύ προσεκτικός, άλλωστε είναι ένας πολιτικός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής ζητώντας τον σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες ψηφοφόρους. Κανένας δεν μπορεί επειδή το επιθυμεί ο ίδιος να βγάλει τους ΑΝΕΛ εκτός παιχνιδιού».
    Η απάντηση Κοτζιά
    Ο κ. Κοτζιάς δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια των ΑΝΕΛ και μέσω συνεργατών του δόθηκε η εξής απάντηση: «Την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΓΔΜ: Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές κατά του δημοψηφίσματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Καμμένος εναντίον Π. Καμμένου: Ας τελειώσει αυτή η… παπάτζα



    ΣΧΟΛΙΑ