• First Top Stories

    Με αμήχανα χαμόγελα και λιτές δηλώσεις η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

    • NewsRoom


    Εν μέσω αμήχανων χαμόγελων και ψυχρών χειραψιών, αποτέλεσμα του ετερόκλητου πλήθους που στελεχώνει τη νέα κυβέρνηση, τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η ορκωμοσία των 19 νέων μελών της. Μετά τη θρησκευτική ορκωμοσία, την οποία τέλεσε ο επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ακολούθησε ο πολιτικός όρκος.

    Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι Όλγα Γεροβασίλη, Μυρσίνη Ζορμπά, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξης Χαρίτσης, Μιχάλης Καλογήρου και Φώτης Κουβέλης.

    Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής, ενώ το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη.

    Οι πρώτες δηλώσεις

    Στο ίδιο αμήχανο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των προσερχόμενων. Γυναικεία υπόθεση πλέον η ασφάλεια, σχολίασε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, που αναγκάζεται να συνυπάρξει στην Κατεχάκη με την Κατερίνα Παπακώστα. «Είναι μια μεγάλη πρόσκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις και θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι ένα λαϊκό αίτημα και σημείωσε ότι η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται την ασφάλεια αυτή.

    Λιτή ήταν η πρώτη δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνει.

    «Ευχαριστώ για τις ευχές. Σήμερα είναι δύσκολη μέρα με την απώλεια του πιλότου της αεροπορίας μας… Τα υπόλοιπα μετά… Θα κάνουμε δουλειά για την πατρίδα…» είπε η κ. Παπακώστα, η οποία συνοδευόταν στην τελετή ορκωμοσίας από την κόρη της, Αγγελική Σιδηροπούλου.

    Ντυμένη στα λευκά, η νέα υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά δήλωσε προσερχόμενη ότι είναι ημέρες πένθους για την Αεροπορία, μετά το χθεσινό δυστύχημα.

    «Τιμή και ευθύνη για εμένα που με επέλεξε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ελληνικού λαού» δήλωσε η νέα αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

    Χωρίς αγροτική ανάπτυξη ανάπτυξη δεν υπάρχει, δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

    Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη».

    Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε: «Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μεταμνημονιακή Ελλάδα η οπτικοακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη». Ο κ. Κρέτσος προσήλθε στην τελετή με την σύζυγό του και την κόρη του.

    Τα νέα μέλη της κυβέρνησης

    • Η Κατερίνα Παπακώστα, νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
    • Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανέλαβε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
    • Νέα υπουργός Πολιτισμού η Μυρσίνη Ζορμπά
    • Νέος υφυπουργός Εξωτερικών, ο Μάρκος Μπόλαρης
    • Υπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καλογήρου
    • Ο Πάνος Ρήγας, αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Άμυνας
    • Ο Φώτης Κουβέλη αναβαθμίστηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
    • Ο Σταύρος Αραχωβίτης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού αναλαμβάνει ακόμη ένα νέο πρόσωπο, η Ολυμπία Τελιγιορίδου
    • Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος
    • Στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Στάθης Γιαννακίδης αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού
    • Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ορίστηκε ως υφυπουργός Εσωτερικών
    • Ο Γιώργος Δημαράς ορίστηκε ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
    • Η Κατερίνα Νοτοπούλου, που αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης



    ΣΧΟΛΙΑ