• First Top Stories

    Πώς η Ζωή θα κατάσχει την περιουσία των τραπεζών και θα κλείσει όλα τα media

    Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής «Πλεύση Ελευθερίας»

    Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής «Πλεύση Ελευθερίας»


    Το ποια είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν το μάθαμε χθες. Το μάθαμε όταν ο Αλέξης Τσίπρας την τοποθέτησε στο προεδρείο της Βουλής το 2015, και η επιλογή αυτή οδήγησε σε καταστάσεις για γέλια και για κλάματα εντός της Βουλής. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις μαραθώνιες συνεδριάσεις που έφταναν μέχρι τα ξημερώματα; Τα απίστευτα νομικίστικα τερτίπια και το “τέντωμα” του Κανονισμού της Βουλής; Τις πρωτοφανείς επιθέσεις από το προεδρείο της Βουλής κατά πολιτικών της αντιπάλων;

    Η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων όταν ακούν το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι “αυταρχισμός” (αν όχι κάτι πιο βαρύ…). Και το πολιτικό μανιφέστο που αποκάλυψε σε ομιλία της στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας αποδεικνύει αυτό ακριβώς: ότι το όραμά της για την ιδανική διακυβέρνηση παραπέμπει σε καθεστώτα τύπου Στάλιν, και οπωσδήποτε όχι σε μία δημοκρατία.

    Τι περιλαμβάνει αυτό το μανιφέστο; Πρώτα απ’ όλα, κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια. Πώς όμως θα κριθεί αυτό; Θα κριθεί από μία “πειραγμένη” Δικαιοσύνη, όπως την οραματίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με το σχέδιό της, ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα – ναι, σωστά το καταλάβατε: λαϊκά δικαστήρια στην πράξη.

    Προτείνει επίσης τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης, που δεν θα είναι τα ΜΑΤ, ενώ την πιο σκληρή μοίρα την επιφυλάσσει για τα ΜΜΕ: “Θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε”.

    Δεν πρόκειται για απόψεις που ακούγονται για πρώτη φορά στον δημόσιο λόγο. Αντίθετα, κατά καιρούς έχουμε ακούσει από διάφορες περιθωριακές ομάδες και μεμονωμένα κομματικά στελέχη, κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τέτοιες θέσεις. Και θα έλεγε κανείς ότι, ειδικά όσον αφορά στα ΜΜΕ, οι απόψεις αυτές δε διαφέρουν και τόσο πολύ από αυτήν που έχουν κυβερνητικά στελέχη όπως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης…

    Όμως εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα συνταγματικής τάξης: μπορεί ένα κόμμα, όπως είναι η Πλεύση Ελευθερίας, να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν, έχοντας ήδη εκφράσει ουσιαστικά την πρόθεσή του να ανατρέψει δημοκρατικές κατακτήσεις όπως η ελευθεροτυπία και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης; Η απάντηση είναι ότι μπορεί, και επ’ αυτού υπάρχει και το δεδικασμένο της Χρυσής Αυγής, που επίσης δεν έχει και πολύ δημοκρατικές απόψεις, όμως κανείς δεν την εμπόδισε να λάβει μέρος στις εκλογές…

    Ποιος θα υπερασπιστεί, άραγε, την αστική μας δημοκρατία από αυτούς που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να την ανατρέψουν;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Koυμουτσάκος για Καταλονία: Καθυστερημένη η αντίδραση της κυβέρνησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ώρα της κρίσης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: Θα ξαναμπεί φυλακή;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Οι ληστές που σιδέρωσαν την 85χρονη είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ