• First Top Stories

    Νίνα Κασιμάτη: Από το Κερατσίνι και το ΠΑΣΟΚ στην Αβάνα με τον Τσίπρα

    Νίνα Κασιμάτη

    Νίνα Κασιμάτη


    Στην φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook η κ. Νίνα Κασιμάτη, δεσπόζει ένα ναυπηγείο κάπου στο Κερατσίνι η στο Πέραμα, την περιοχή που γεννήθηκε.

    Η γοητευτική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-μακράν η πιο όμορφη παρουσία στο κόμμα του κ. Τσίπρα κατά πολλούς-βρέθηκε αίφνης σε μια δίνη δημοσιότητας που πιθανόν να μην την περίμενε.

    Η παρουσία της δίπλα στον πρωθυπουργό στην μακρινή Κούβα έγινε γνωστή από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού του τελευταίου για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο.

    Η παρουσία της εκεί κρίθηκε απαραίτητη αφού η κ. Κασιμάτη τυγχάνει αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας, ενώ δεν έλειψε και η απαραίτητη για την περίσταση δήλωση.

    Νίνα Κασιμάτη

    Σε αυτήν η γοητευτική βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο ηγέτης και ο εμπνευστής ενός μαχόμενου αγωνιζόμενου λαού, που δικαιούται να είναι εθνικά υπερήφανος».

    Γεννημένη το 1978 στο Κερατσίνι μεγάλωσε εκεί και στο Πέραμα, δυο γειτονιές από τις πιο φτωχές της πρωτεύουσας η κ. Κασιμάτη αποδείχθηκε μια καλή μαθήτρια, η οποία κατάφερε με την στήριξη της οικογένειάς της να σπουδάσει αρχικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών οικονομικές επιστήμες και ακολούθως στο Λονδίνο, όπου εντρύφησε στο Αγγλικό δίκαιο.

    Νίνα Κασιμάτη

    Απασχολήθηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, ενώ πολιτικά ήταν ενταγμένη στο ΠΑΣΟΚ από τις αρχές περίπου του 2000, σύμφωνα με ανθρώπους που την ξέρουν. Ο πατέρας της άλλωστε είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ η ίδια δεν είχε κρύψει την λατρεία που είχε στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

    Το 2009 μάλιστα σε ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβε τη λατρεία της για τον κ. Παπανδρέου. «Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων» ήταν ένα απόσπασμα της παρέμβασής της, που είχε προκαλέσει την ανάλογη αίσθηση.

    Και μπορεί να είχε εκλεγεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δύο φορές, η πορεία όμως του «ηγέτη» Παπανδρέου την απογοήτευσε.

    Έτσι δεν άργησε να γητευτεί και αυτή από το νέο που ερχόταν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά από την στιγμή που εντάχθηκε εκεί και ο πολύ στενός της φίλος Αλέξης Μητρόπουλος.

    Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους για να συνεχίσει μια πολιτική σταδιοδρομία, η οποία την έφερε να ταξιδεύει μαζί με τον κ. Τσίπρα και το πρωθυπουργικό Gulfstream V στην Κούβα, μια χώρα που λατρεύει χρόνια τώρα.

    Μόνο που αυτοί που την γνωρίζουν καλά επιμένουν ότι η κ. Κασιμάτη παρά τις αγωνιστικές της δηλώσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει μόνιμα στην Αβάνα των ελλείψεων και των πενιχρών μισθών.

    Είναι λένε γεννημένη για άλλα πράγματα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώτης Μπόμπολας: Καταθέτει μέχρι αύριο ένα εκατομμύριο ευρώ για τους μισθούς στο MEGA

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Μαντζούνης: Πετύχαμε το στόχο – Κέρδη 41,2 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Κούβα αποχαιρετά τον Κάστρο – Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει την τέφρα του



    ΣΧΟΛΙΑ