• First Top Stories

    Του Ρέμου τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει

    • Λώρη Κέζα
    ρεμος

    Αντώνης Ρέμος


    Τι κρίμα που δεν έγινε ένα ξεκαθάρισμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «δεν έχω σκοπό να τραγουδήσω νύχτα, δεν θα βγω στις πίστες, είχα μόνο κάτι απορίες για τους στίχους του Φοίβου». Ανέλαβε ο Αντώνης Ρέμος τις διευκρινήσεις, ότι δεν θα κατέλθει στην πολιτική, δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Είχε μόνο μερικές ανησυχίες και θέλησε να τις μοιραστεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’αυτό συνατήθηκαν οι δυο άνδρες, για κουβεντούλα.

    Ο Αντώνης Ρέμος θεωρεί εαυτόν πολιτικοποιημένο άτομο. Δηλώνει «ενεργός πολίτης». Το καλοκαίρι σε συναυλία του στη Μύκονο έκανε δήλωση για τα μνημόνια και για την τρόικα. Σε αντίθεση με τους φλύαρους ακαδημαϊκούς που αναλύουν την κρίση με χιλιάδες λέξεις, ο τραγουδιστής ήταν σαφής και περιεκτικός. Είπε: «κουφάλα Μέρκελ». Οι θεατές έκαναν το σήμα της νίκης και ύψωσαν τα ποτήρια της σαμπάνιας. Το εισιτήριο για τη συναυλία είχε 1.000 ευρώ.

    Ο Αντώνης Ρέμος έχει τοποθετηθεί επ’ αυτού. Φέρνει συνάλλαγμα. Δίκιο έχει. Μακάρι να υπήρχαν άλλου δέκα Ρέμοι, να κάνουν συναυλίες σε βαθύπλουτους, μακάρι να λειτουργούσαν πανάκριβα ξενοδοχεία και να έρχεται ρευστό στη χώρα. Τέτοιοι τουρίστες θα μας βγάλουν από την κρίση, όχι αυτοί που πίνουν ένα κουτάκι μπύρας στο παγκάκι. Σε αυτό το πλαίσιο τα επαναστατικά συνθήματα είναι περιττά. Το «κουφάλα Μέρκελ» δεν παράγει πολιτική.

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος
    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος

    Ένας καλλιτέχνης έχει κάθε δικαίωμα (όχι όμως και την υποχρέωση) να παίρνει θέση στα τεκταινόμενα. Το κάνει και ο Μπόνο, ο οποίος επίσης απευθύνθηκε στη γερμανίδα καγκελάριο. Σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Μπόνο ήταν ομιλητής. Παρουσίασε συγκροτημένα το χρονικό της κρίσης στην Ιρλανδία και απευθύνθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας: «Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή . Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν… Οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν». Καμία σχέση ανάμεσα στην ομιλία και τη φρασεολογία γηπέδου «κουφάλα».

    Μιλώντας για γήπεδο, θυμόμαστε τις περιπέτειες του Αντώνη Ρέμου με το Ηρακλή. Όταν ο τραγουδιστής αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα, εμφανίστηκαν μερικά εκατομμύρια ευρώ. Οι παίκτες δεν πληρώθηκαν. Όλο αυτό που έγινε, χαρακτηρίστηκε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο τραγουδιστής είναι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους Έλληνες και είναι άξιος συγχαρητηρίων. Πάλεψε για να γίνει αυτό που έγινε. Δεν δηλώνει όμως το εισόδημά του και είχε στο παρελθόν περιπέτειες με την εφορία που δέσμευσε την περιουσία του. Τα μεγέθη είναι αξιοθαύμαστα. Στην προαναφερθείσα συναυλία η είσπραξη του μαγαζάτορα ήταν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ και το κράτος έλαβε το 20%. Σε άλλες εμφανίσεις τα δηλωθέντα είναι υποπολλαπλάσια.

    Ο Αντώνη Ρέμος έχει την ψευδαίσθηση του ενεργού πολίτη. Δεν έχει εκφράσει δημόσια συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Εντάξει, έχει πει κάποια τραγούδια δωρεάν, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις αλλά τούτο δεν είναι πολιτική. Δεν χρειαζόταν λοιπόν να κάνει δηλώσεις ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Ακριβώς όπως δεν χρειαζόταν να πει ο Μητσοτάκης ότι θα μείνει μακριά από τις πίστες και τα άσματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη mononews: Τι συμβαίνει με τη γρίπη των πτηνών στην Ελλάδα; (ΕΓΓΡΑΦΟ – ΕΠΕΙΓΟΝ)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Big Business για Λ. Μπόμπολα , Γ. Περιστέρη και Αλεξία Μπακογιάννη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραπεζίτης στο mononews.gr: Γιατί πετάξαμε έξω τους Μπελλέ, Στεφάνη και Ψυχάρη!!! Ποιοι άλλοι ακολουθούν



    ΣΧΟΛΙΑ