Menu
-0.14%
Τζίρος: 23.75 εκατ.

Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη: Ευτυχώς έχω βάλει μαλλιά και δεν μου πέφτουν με αυτά που είπε

Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος
Comments

Οι περισσότεροι ναυαγοί σε ερημονήσι έχουν πρώτη έγνοια να φτιάξουν ένα στέγαστρο από καλαμιές. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αν είχε βρεθεί μόνος του σε κάποιο νησί κοντά στο Τρινιντάντ, θα έψαχνε απεγνωσμένα τον Ροβινσώνα Κρούσο και τον Παρασκευά. Θα συνέτασσε ένα καταστατικό που θα τον ευνοούσε και θα γινόταν πρόεδρος στο Νησί της Απόγνωσης.

Ο Σκυλακάκης είναι επαγγελματίας του στρατηγικού σχεδιασμού και πρωταθλητής των ελιγμών. Δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές επειδή απομακρύνθηκε από τον φυσικό του χώρο. Δεν είχε καμιά δουλειά να συνεργαστεί με το Ποτάμι, εφόσον ήταν πάντα γνήσιος, ανόθευτος φιλελεύθερος. Ο πρόεδρος της Δράσης επιστρέφει εκεί που ανήκει, στο κόμμα που τον ανέδειξε, στο κόμμα που τον διόρισε ευρωβουλετή. Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία παίρνοντας μαζί του και τη Δράση, το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος από το 2013.

 Αξίζει να θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο έγινε επικεφαλής στη Δράση, που είχε ιδρύσει ο Στέφανος Μάνος με 600 αξιόλογους πολίτες. Ο Σκυλακάκης έκανε πολλούς κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Επιγραμματικά: Αρχικά ήταν γραμματέας του κόμματος «Οι Φιλελεύθεροι». Κατόπιν, το 2009 διορίστηκε ευρωβουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία_ ήταν δώρο της Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας υπήρξε συνεργάτης, με κρισιμότερα χρόνια στον Δήμο της Αθήνας, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Νέα Δημοκρατία τον διέγραψε το 2010 επειδή διαφώνησε με το Μνημόνιο. Κανένα πρόβλημα, πήγε σε άλλο φιλελεύθερο κόμμα, την βραχύβια Δημοκρατική Συμμαχία. Έφυγε και από εκεί επειδή η Δημοκρατική Συμμαχία, με αρχηγό την Ντόρα, συνεργάστηκε τελικά με τη Νέα Δημοκρατία.

Εδώ αρχίζει το πιο ζουμερό κομμάτι του βιογραφικού. Έχοντας πάντα τη θέση στο ευρωκοινοβούλιο, μια θέση που ήταν της νέας Δημοκρατίας, ο Θόδωρος Σκυλακάκης έγινε μέλος της Δράσης. Λένε λοιπόν οι κουτσομπόληδες ότι με τον μηχανισμό του πολιτικού γραφείου, έκανε τεράστια κινητοποίηση ώστε να γραφτούν νέα μέλη στη Δράση. Για να έχει δικούς του ανθρώπους. Η εγγραφή του στη Δράση και η κινητοποίηση έγινε λίγο πριν τις αρχαιρεσίες και ήταν τυχερός επειδή στο καταστατικό δεν υπήρχε πρόβλεψη να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος εν ενεργεία βουλευτής άλλου κόμματος. Πήρε τη Δράση με άνεση.

Η εκλογική συνεργασία με το Ποτάμι θα μπορούσε να θεωρηθεί έκπληξη καθώς για πρώτη φορά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έφυγε από το πεδίο των φιλελεύθερων. Μπορούμε εντούτοις να κατανοήσουμε το εγχείρημα επειδή τότε το Ποτάμι είχε μεγάλη δυναμική. Πλέον δυναμική έχει η Νέα Δημοκρατία_ ναι το κόμμα που τον διέγραψε, το κόμμα που έγινε η αφορμή να φύγει από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Ελιγμοί, διαπραγματεύσεις, όλα για την επιβίωση, όπως θα έκανε και ένας ναυαγός σε κατάσταση ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΟΛ: Τα σχέδια των τραπεζών για την επόμενη ημέρα. Βήμα – βήμα η διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο εδώλιο σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για τη φράση “Λεφτά υπάρχουν” (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελλάδα δεν ξαναχτίζεται, αν δεν κατεδαφιστεί πρώτα

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Παπασταύρου και τι εξόργισε τους Τούρκους, τι είδε ο ΚΜ στη Ρόδο και οι μεγάλοι απόντες, η ιδρωμένη φανέλα και ο Γεραπετρίτης που… παίζει μπάλα
Θόδωρος Σκυλακάκης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει το κοινωνικό συμβόλαιο του 21ου αιώνα»
Γιατί έκανε ράλι η Εθνική, ο εκτυφλωτικός Μυτιληναίος, ο Βακάκης και το παλτό, γιατί πήγε στα Εμιράτα η Alpha Bank, τι έκανε ο Πιέρ στον Λευκό Οίκο και η περιπέτεια της Σεμίραμις Παληού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη: Ευτυχώς έχω βάλει μαλλιά και δεν μου πέφτουν με αυτά που είπε
Κικίλιας: «Βγαίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 420 νέων Δόκιμων Λιμενοφυλάκων»
Γερμανία: Νίκη του CDU στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας – Η AfD υπερτριπλασιάζει τα ποσοστά της
Πιερρακάκης: Αλίμονο αν η αντιπολίτευση χρειαστεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της – 7 από τα μέτρα Ανδρουλάκη κοστίζουν 6 δισ. ευρώ ετησίως
ΕΚΤ: Ξεκινά η μεγάλη μάχη διαδοχής της Λαγκάρντ – Οι υποψήφιοι και τα ευρωπαϊκά παζάρια
Γαλλία: Προβάδισμα Λεπέν και Μελανσόν στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2027
Τραμπ προς Ζελένσκι: Σταματήστε τα πλήγματα στις ρωσικές υποδομές ντίζελ
Εκλογές στη Σουηδία: Οριακό προβάδισμα για τους σοσιαλδημοκράτες, υποχωρεί η ακροδεξιά – Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις
Τραμπ για τις καταγγελίες περί κινεζικής βοήθειας στο Ιράν: «Και εμείς τους κατασκοπεύουμε»
Αναβλήθηκε η συνάντηση στο Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ