• First Top Stories

    Κορδελιό: Ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής (pics)

    Κορδελιό


    Από τις επτά το πρωί έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της μεγάλης επιχείρησης στο Κορδελιό, με το ΕΚΑΒ να μεταφέρει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη. 

    Περίπου 320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση και γενικά πολίτες που έχουν πρόβλημα μετακίνησης, καθώς και 48 παιδιά θα μπορούν να μεταφέρονται με 20 ασθενοφόρα ανά οκτάωρο στις δομές.

    Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, συνολικά θα απομακρυνθούν 72.000 άνθρωποι και πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα.  Η επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης του βλήματος θα γίνει στις δέκα το πρωί της Κυριακής από μία  έμπειρη ομάδα τριών στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, όπου θα επιχειρήσει να απομακρύνει την βόμβα.

    Η βόμβα θα μεταφερθεί στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων “Ασκού – Προφήτη” και αναμένεται να εξουδετερωθεί από τις 13:00 έως τις 18:00. Στο πεδίο βολής, θα μεταφερθεί μέσω της Εγνατίας Οδού με συνοδεία Πυροτεχνουργών, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρου.


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Παγετός, καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις (Σάββατο 11 Φεβρουαρίου)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: NBC: Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει τον Σνόουντεν



    ΣΧΟΛΙΑ