• First Top Stories

    Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ παρεμβαίνουν στην αίτηση των τραπεζών

    Ψυχάρης - ΔΟΛ


    Την ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτά τα έντυπα του ΔΟΛ κάνουν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα.

    Σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου θα συζητηθεί η αίτηση των τραπεζών για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να μη δεσμευτεί η περιουσία του ΔΟΛ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση στην κύρια προσφυγή τους, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 3 Μαρτίου.

    Στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης, στο σύνολό τους, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θα κάνουν πρόσθετη παρέμβαση, ζητώντας να αποδεσμευτεί από τις τράπεζες συγκεκριμένος λογαριασμός (σε αυτόν καταλήγουν τα χρήματα από την κυκλοφορία των εφημερίδων), ώστε από αυτά τα χρήματα να γίνει έναντι καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων οι  οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν ουσιαστικά “οξυγόνο”, ώστε όσο διαρκεί η διαδικασία, να μπορούν να κυκλοφορούν οι εφημερίδες για να μην απαξιωθεί η περιουσία του οργανισμού.

    Θυμίζουμε πως οι πιστωτές χθες κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, προκειμένου να προχωρήσει η απογραφή του ενεργητικού του ΔΟΛ και να προκηρυχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίησή του.

    Από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα εξοφληθούν οι πιστωτές και ο έλεγχος της εταιρείας με το εναπομείναν ενεργητικό επιστρέφει στους μετόχους της, διαφορετικά, με την ολοκλήρωση της ειδικής διαχείρισης, υποβάλλεται αίτηση πτώχευσης. Όλα αυτά αναμένεται να πραγματοποιηθούν με διαδικασίες εξπρές καθώς η ειδική διαχείριση πρέπει να ολοκληρώνεται, εκτός εξαιρέσεων, το αργότερο σε 12 μήνες.

    Οι προϋποθέσεις για να κινηθεί η διαδικασία είναι οι εξής: Η επιχείρηση να βρίσκεται σε γενική και μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης χρηματικών υποχρεώσεων, ή να εμφανίζει για δύο συνεχόμενες χρήσεις αρνητικά ίδια κεφάλαια, ή καθαρή θέση χαμηλότερη του 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

    Η αίτηση των πιστωτών θα πρέπει να συζητείται εντός διμήνου από την κατάθεσή της, ενώ η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου δεν υπόκειται σε τακτικά ή έκτακτα ένδικα μέσα, εκτός αν η ίδια προβλέπει κάτι διαφορετικό. Η απόφαση πρέπει να εκδοθεί εντός μηνός από τη συζήτηση της αίτησης. Αιτήσεις τριτανακοπής συζητούνται εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης.



    ΣΧΟΛΙΑ