• First Top Stories

    Οι τρεις άξονες που εξετάζει η αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στο Α.Τ Δάφνης (video)

    βόμβα


    Επαναστατική Αυτοάμυνα ή Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) “βλέπει” η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πίσω από το χτύπημα στο Α.Τ Δάφνης, αν και βρίσκεται εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης, η οποία και ενδεχομένως να επιβεβειαώσει τις υποψίες της. Έως τότε τρεις είναι οι βασικοί άξονες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.


    Πρώτον, «ξεσκονίζουν» τις κάμερες του τμήματος αλλά και αυτές της διαχείρισης κυκλοφορίας που κατέγραψαν τον βομβιστή σε μια προσπάθεια να καταγράψουν τον σωματότυπό του και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής.

    Δεύτερον, ό,τι απέμεινε από τις δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από τον μηχανισμό μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και ερευνάται για ύπαρξη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Τρίτον, ψάχνουν για μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ενδεχομένως είδαν τις προηγούμενες ημέρες ύποπτες κινήσεις ή άγνωστα άτομα να περιφέρονται με μηχανές στην περιοχή αφού οι δράστες σίγουρα πριν χτυπήσουν είχαν φροντίσει να κατοπτεύσουν το σημείο.

    Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμουν ότι ίσως ανοίξει ένας νέος κύκλος επιθέσεων με στόχους αστυνομικούς ή από το χώρο της δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό επαναπροσδιορίζουν τα σχέδια ασφάλειας και φρούρησης ωστόσο δείχνουν να φοβούνται το απρόβλεπτο και απροσδιόριστο αφού οι δράστες φαίνεται πως είναι νέοι που τώρα αποκτούν εμπειρία στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

    Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά την βόμβα, που εξουδετερώθηκε πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Αγνωστος επικοινώνησε με την Αμεση Δράση και προειδοποίησε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών. Ο άγνωστος προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και είπε ότι πρόκειται για βόμβα για τον Λάμπρο Φούντα. Στην ίδια περιοχή, στις 10 Μαρτίου 2010 είχε χάσει τη ζωή του μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι άφησαν εκρηκτικό μηχανισμός στο παρκάκι επί της οδού Λισύππου πίσω από το κτήριο του αστυνομικού τμήματος Δάφνης.

    Ο προβληματισμός των αρχών επικεντρώνεται στη φύση του ίδιου του εκρηκτικού μηχανισμού καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντήσει τέτοια συνδεσμολογία όπως αυτή που εντοπίστηκε στο τσαντάκι μέσης στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανισμός αποτελείτο από χειροβομβίδα, χρονοδιακόπτη, πυροκροτητή και άγνωστη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, συνδυασμός, ο οποίος, όπως λένε αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα χτύπημα κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

    ΦούνταςΟ εκρηκτικός μηχανισμός, η συνδεσμολογία του οποίου είναι πρωτόγνωρη, ήταν τοποθετημένος σε πάρκο πίσω από το ΑΤ.

    Εντοπίστηκε ένα τσαντάκι μέσης και αποκλείστηκε ο χώρος. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προέβησαν σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για την εξουδετέρωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο τσαντάκι υπήρχε ένας ιδιότυπος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελείτο από μια χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό πυροκροτητή, ενιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

    Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξερευνηθεί για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους βομβιστές και εκτιμούν ότι ίσως υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

    Χειροβομβίδες κατά ΑΤ αλλά όχι εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η Σέχτα Επαναστατών και ο Επαναστατικός Αγώνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο Γερμανός «καμικάζι» της Χαϊδελβέργης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέρκελ – Σουλτς σημειώσατε Χ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθηνά Ωνάση: Έτσι εκδικείται τον Αλβάρο

     



    ΣΧΟΛΙΑ