• First Top Stories

    The Economist Intelligence Unit: Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει Grexit

    Focus


    Την πεποίθηση ότι το Grexit είναι αναπόφευκτο μέσα στην επόμενη πενταετία εκφράζει ομάδα αναλυτών του The Economist Intelligence Unit. Οι αναναλυτές μάλιστα δίνουν πιθανότητες 60% να συμβεί αυτό μέχρι το 2022.

    Στη συνέχεια της δυσοίωνης αυτής εκτίμησης, οι ίδιοι αναλυτές κάνουν λόγο για μη ύπαραξη συμφωνίας στο επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, ενώ θεωρούν ότι θα δοθούν κάποια χρήματα στην Ελλάδα, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα στην Ευρώπη τη συγκεκριμένη περίοδο, με τον Μάρτιο να αποτελεί μήνα εκλογών.

    Παρόλα αυτά οι αναλυτές θεωρούν πως αν οι Ευρωπαίοι δανειστές επιμείνουν στο να νομοθετήσει περισσότερα μέτρα λιτότητας ως ασφάλεια σε περίπτωση, που δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες για εκλογές στην Ελλάδα.

    Επιμένουν δε, πως βασική αιτία για την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, εκτός από τις πολιτικές δυσκολίες που εμποδίζουν την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, είναι ακόμα η διαφωνία των δανειστών για τους στόχους και τη βιωσιμότητα του χρέους. Επιμένουν, ωστόσο, ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων δανειστών δήλωναν ότι η παρουσία του ΔΝΤ αλλά και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για νέες εκταμιεύσεις δανείων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Rothschild: Οι σκοτεινές αναλύσεις των νέων συμβούλων του Τσίπρα για το Grexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Καββαθάς: “Υπόθεση όλων μας η ανάσταση της χώρας”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣτΕ: Ασφαλής χώρα η Τουρκία για τους πρόσφυγες – Η Ολομέλεια θα κρίνει οριστικά



    ΣΧΟΛΙΑ