ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πόσα θα κερδίζουν από την Πρωτοχρονιά οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχοι και οι 30άρηδες – Αναλυτικοί πίνακες
Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η Κυβέρνηση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Μπορεί από το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδουν τα περί μείωσης του αφορολογήτου ορίου, αλλά μία έμμεση επιβεβαίωση ήρθε σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας και τον υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Από τα Τρίκαλα ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου ερωτηθείς για το αν αποτελεί κόκκινη γραμμή το ύψος του αφορολογήτου ορίου, είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε το όριο που υπάρχει τώρα, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομίας.
Όλα αυτά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει τη γραπτή πρόταση που έχει δεσμευτεί από το EWG της 12ης Ιανουαρίου να στείλει στους θεσμούς.
Οι προτάσεις τις ελληνικές πλευρές θα κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη και θα τις παρουσιάσει μια ημέρα μετά, την Πέμπτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup.
Όπως επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Εθνος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει πρόταση με περίγραμμα μέτρων, τα οποία θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις κυρίως από το ΔΝΤ.
Τέσσερις ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ο ίδιος υπογραμμίζει πως «κανένας δεν θέλει να δει την αναβίωση του 2015» και επαναλαμβάνει πως το 1% του πλεονάσματος – από το 3,5% που είναι ο στόχος για το 2018- θα πρέπει να πάει για μείωση φόρων και εισφορών.
Εν τω μεταξύ, αύριο συνεδριάζει ο ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έστησαν στον «τοίχο» την Μέι – Απέκρυψε σοβαρό πρόβλημα κατά την εκτόξευση πυραύλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Π. Μοσκοβισί: Πρέπει να αναγνωρισθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων και όχι να προχωρήσουμε σε νέες απαιτήσεις
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φ. Καραβίας: Τρεις βασικοί πυλώνες για να βγούμε από την κρίση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΕΕΠΕ: Δωρίζει πάνω από 40 χιλιάδες λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων
- Χρυσός και ασήμι ανακάμπτουν μετά το ιστορικό sell off – «Διόρθωση θέσεων» βλέπουν οι αναλυτές
- F1: Δύο οδηγοί, δώδεκα Ford, εκατό χρόνια ιστορίας (video)
- Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές και Bet Builder Ready από το Πάμε Στοίχημα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.