• First Top Stories

    Αρτούρ Νταβιντιάν… Ο “κολλητός” του Σαββίδη ήθελε και τον ΔΟΛ – Γιατί τον “αγνοούν” οι τράπεζες

    • NewsRoom

    Ο Αρτούρ Νταβιντιάν (στη μέση)


    Ο Αρτούρ Νταβιντιάν, στο linkedin, γράφει ότι είναι “CEO of Savvidis Group in Greece and Balkans”. Με λίγα λόγια, ο “άνθρωπος” του Σαββίδη για όλες τις… δουλειές. Μιλώντας άριστα ρωσικά και αγγλικά μπήκε στη ζωή μας όταν ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. “Κολλητός” του, μετέχει σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις του επιχειρηματία ενώ από τον Νοέμβριο του 2015 είναι πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ. Μέχρι εδώ καλά.

    Ο συγκεκριμένος κύριος, έχει λατρεία με τα μίντια. Είναι εκείνος ο οποίος προσπαθεί να βάλει γερά στο παιχνίδι τον Ιβάν Σαββίδη, βγαίνοντας μπροστά ώστε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ να “έρθει” στην Αθήνα και να γίνει “παίχτης” στο μιντιακό τοποίο, το οποίο σήμερα είναι θολό. Η διαφορά είναι πως παρά τις προσπάθειές του, δεν έχει πετύχει το παραμικρό. Και όχι μόνο δεν το έχει πετύχει, αλλά όσες φορές προσπάθησε να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν συνεχεία… χάθηκε!

    artour_2

    Ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ήταν το πρόσωπο των προηγούμενων ημερών, όταν βρέθηκε στον ΔΟΛ για να συζητήσει το μέλλον του Οργανισμού, λειτουργώντας πάντα για τον Σαββίδη… Βρέθηκε στα γραφεία – όπως έχει γράψει και το mononews – και ζήτησε από τον νομικό σύμβουλο του ομίλου Νίκο Πιμπλή αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για το συγκρότημα. Του τα έδωσαν. Και μετά από εκεί… τέλος!

    Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… Δηλαδή να εμφανίζεται σε μέσο ενημέρωσης και ζητά όλα τα οικονομικά στοιχεία και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Στο… παρελθόν το έκανε με το STAR CHANNEL όταν το κανάλι δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια, το έκανε στη συνέχεια και με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA τροφοδοτώντας φήμες και σενάρια που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν. Το είχε κάνει και με τον ΔΟΛ τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά οι διαβουλεύσεις διακόπηκαν απότομα, όταν ακυρώθηκε η συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό και αναδείχθηκε υπερθεματιστής ο Ιβάν Σαββίδης.

    artour_3

    Αυτή η… τακτική που ακολουθείται από τον “κολλητό” του Σαββίδη, δηλαδή να εμφανίζεται να συζητά κατά καιρούς μοντέλα εισόδου του κ. Σαββίδη στα media, αλλά ουδέποτε οι συζητήσεις να παίρνουν τη μορφή επιχειρηματικού σχεδίου, έχουν προκαλέσει… ερωτηματικά στις τράπεζες, οι οποίες εμφανίζονται επιφυλακτικές απέναντί του… Αυτή την “τακτική” είχαν και όταν ξεκίνησαν ουσιαστικές συζητήσεις με επενδυτή τον Σαββίδη που – σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα – συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τον ΔΟΛ…

    Να σημειωθεί τέλος πως ο άνθρωπος που παρακίνησε τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του ΔΟΛ είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, επιχειρώντας να βρεθεί μια λύση τύπου Μαρινόπουλου. «Να το κοιτάξω, αλλά μπορώ να επενδύσω μόνο τα 25 εκατομμύρια που έχω καταθέσει για την τηλεοπτική άδεια. Αυτά τα χρήματα θα τα πάρω πίσω;» ρώτησε ο Σαββίδης για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα τα επιστρέψει μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας…



    ΣΧΟΛΙΑ