• First Top Stories

    Αυτά είναι τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές στο ΕΦΚΑ (pics) – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

    ΕΦΚΑ


    Στις επόμενες ημέρες, οι επαγγελματίες θα λάβουν τα πρώτα ειδοποιητήρια καταβολής εισφορών από το ΕΦΚΑ, τα οποία είναι ήδη έτοιμα. Μάλιστα, παραδείγματα των νέων ειδοποιητηρίων δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα.

    Τα νέα ειδοποιητήρια θα είναι δισέλιδα, με πλήρη στοιχεία για το καθαρό (εκκαθαρισμένο το 2015) φορολογητέο εισόδημα, τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, τις κρατήσεις ανά κλάδο, τη συνολική μηνιαία εισφορά που αναλογεί ενώ θα περιέχουν έναν κωδικό εντολής πληρωμής.

    Θα περιλαμβάνουν, όπως φαίνεται στο σχετικό πρότυπο,  τις τυχόν επιβαρύνσεις και προσαυξήσεις για όσους δεν θα καταβάλουν τα αναγραφόμενα ποσά όπως και τα πιστωτικά υπόλοιπα για εκείνους που θα πληρώνουν παραπάνω.

    ΕΦΚΑ2

    Αντίθετα, δεν θα περιλαμβάνονται βεβαιωμένες οφειλές εως τις 31/12/2016 καθώς αυτές με ευθύνη του ΚΕΑΟ  θα αποστέλλονται στους οφειλέτες και θα αναρτώνται στους προσωπικούς τους ατομικούς λογαριασμούς.

    ΕΦΚΑ1

    Οι εισφορές είναι στο 26,9% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2015, για κύρια σύνταξη και ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, θα προστεθεί και εισφορά 10 ευρώ (ανεξαρτήτως εισοδήματος), υπέρ του ΟΑΕΔ.

    Η πρώτη μηνιαία καταβολή (για τον Ιανουάριο του 2017) θα προκύψει από το γινόμενο του 26,9% επί του 1/12 του εισοδήματος που δήλωσαν οι επαγγελματίες το 2015.

    Δεδομένου ότι η ελάχιστη βάση υπολογισμού των εισφορών των επαγγελματιών είναι ο βασικός μισθός ανειδίκευτου άγαμου εργάτη, δηλαδή τα 586 ευρώ, οι ελάχιστες εισφορές τις οποίες πρέπει να καταβάλλει ένας επαγγελματίας κάθε μήνα ανέρχονται σε 157 ευρώ (26,9% Χ 586 ευρώ) συν 10 ευρώ για τον ΟΑΕΔ.

    Συνολικά, δηλαδή οι ελάχιστες εισφορές τις οποίες οφείλει να καταβάλει ένας επαγγελματίες ανέρχονται σε 167 ευρώ/μήνα και σε 2004 ευρώ /έτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός με την #greek_NASA του Ν. Παππά – Απογειώθηκε το Twitter με τους Έλληνες αστροναύτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Τσακαλώτος: Παραδέχτηκε την αποτυχία του και δεσμεύτηκε για μέτρα 550 εκ. ευρώ το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρεωμένοι μέχρι το λαιμό οι Έλληνες: Στα 13,9 δισ. τα φέσια ιδιωτών το 2016



    ΣΧΟΛΙΑ