• First Top Stories

    Ποιος πρώην CEO θα αναμετρηθεί με τον Τραμπ στις εκλογές των «δισεκατομμυριούχων» το 2020

    • NewsRoom


    Ο πρώην Διευθύνων σύμβουλος της Starbucks, Howard Schultz, δήλωσε την Κυριακή ότι σκέφτεται μια πρόταση που του έγινε, να κατέβει στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ως ανεξάρτητος, αυξάνοντας την προοπτική οι εκλογές του 2020 με τουλάχιστον δύο δισεκατομμυριούχους υποψηφίους.

    «Σκέφτομαι σοβαρά να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Θα κατέβω στον εκλογικό στίβο ως κεντρώος ανεξάρτητος», δήλωσε ο Schultz σε συνέντευξή του στη γνωστή εκπομπή του CBS “60 Λεπτά “.

    Ο Schultz, περιέγραψε τις πολιτικές του πεποιθήσεις λέγοντας «σε όλη μου τη ζωή ήμουν Δημοκρατικός» και δήλωσε ότι οι Αμερικανοί είχαν κουραστεί από τη συμπεριφορά και των δυο κομμάτων, τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών.

    «Ζούμε σε μια περίοδο ρευστότητας. Όχι μόνο επειδή αυτός ο πρόεδρος δεν έχει τα προσόντα για να είναι ο πρόεδρος, αλλά και επειδή τα δύο κόμματα δεν κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για λογαριασμό του αμερικανικού λαού και ασχολούνται κάθε μέρα με την πολιτική των αντεκδικήσεων», δήλωσε ο Σουλτς στο CBS.

    Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι είναι δισεκατομμυριούχοι, οι Schultz και Trump δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί. Ο πρώην CEO της Starbucks μεγάλωσε σε επιδοτούμενη στέγαση στο Μπρούκλιν. Ξεκίνησε να εργάζεται στη Starbucks το 1982, όταν ήταν απλά μια μικρή επιχείρηση στο Seattle. Σήμερα, η αλυσίδα καφέ διαθέτει περισσότερα από 15.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Schultz έχει περιουσία που αξίζει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. «Είμαι ακόμα αυτό το παιδί από το Μπρούκλιν που ήθελε να πολεμήσει», είχε δηλώσει ο Schultz όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Forbes πριν από τρία χρόνια.

    Ο Trump μεγάλωσε ως γιος ενός πλούσιου ανθρώπου, ο οποίος έχτισε κτίρια όχι μακριά από εκεί όπου μεγάλωσε ο Schultz. Την ίδια εποχή, ο Schultz λέει ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε, ο πατέρας του Trump σύμφωνα με πληροφορίες μεταβίβαζε ιδιοκτησίες στον μελλοντικό πρόεδρο. Τέτοιες διαφορές στην ανατροφή τους μπορεί να εξηγήσουν κάποιες από τις πολιτικές διαφορές μεταξύ του Trump και του Schultz, ενός δια βίου Δημοκρατικού.

    Επιπλέον, ο Schultz διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος μιας παγκόσμιας εισηγμένης εταιρείας, που σημαίνει ότι έπρεπε να δίνει λογαριασμό σε ποικίλους ενδιαφερόμενους – επενδυτές, υπαλλήλους, κυβερνήσεις και πελάτες. Ο Trump, ο οποίος είχε ιδιωτική επιχείρηση που ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης, δεν έπρεπε ποτέ να απαντήσει σε κανέναν. Ο Trump πάντα αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως trader, ο οποίος λειτουργούσε με νοοτροπία μηδενικού αθροίσματος. «Ο άνθρωπος είναι ο πιο κακός από όλα τα ζώα», είχε πει στο περιοδικό People το 1981. «Η ζωή είναι μια σειρά από μάχες που τελειώνουν στη νίκη ή την ήττα».

    Ο πρώην CEO της Starbucks είπε επίσης ότι «θα υπήρχε πλήρης διαχωρισμός» μεταξύ της εταιρείας και της υποψηφιότητάς του. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ευκολότεροι για τον Schultz, καθώς αποχώρησε ως εκτελεστικός πρόεδρος της Starbucks και εγκατέλειψε το διοικητικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο. Ο Schultz εξακολουθεί να κατέχει μόλις πάνω από το 3% των μετοχών της Starbucks, αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Trump, αντίθετα, συνέχισε να επιδιώκει επιχειρηματικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του του 2016. «Υπήρχε μια καλή πιθανότητα να μην είχα κερδίσει, οπότε θα επέστρεφα στις επιχειρήσεις μου», εξήγησε ο Trump πριν από δύο μήνες. «Και γιατί να έχανα τις ευκαιρίες;», πρόσθεσε.

    Ο Schultz έχει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον Trump, τον πλουσιότερο πρόεδρο της αμερικανικής ιστορίας. Το πρώην στέλεχος της Starbucks κατέστησε σαφές ότι είναι διατεθειμένο να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πιθανή εκστρατεία.

    «Θα το θέσω έτσι», δήλωσε στο 60 λεπτά. «Θα είμαστε πλήρως εφοδιασμένοι για να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο». Ερωτηθείς εάν η προοπτική να ξοδέψει $300 ή $500 εκατομμύρια του άλλαξε γνώμη, ο Schultz απάντησε συνοπτικά: «Όχι».

    Με πληροφορίες από Forbes



    ΣΧΟΛΙΑ