• First Top Stories

    «Παραίτησαν» τη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας μετά το χείμαρρο αποκαλύψεων σε βάρος της Αντωνοπούλου

    • NewsRoom

    η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας κ. Χαλικιά


    Την παραίτηση της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Δήμητρας Χαλικιά, έφερε η ανοικτή κόντρα στην οποία ήρθε με τη πολιτική της προϊσταμένη, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μετά το χείμαρρο αποκαλύψεων για κατασπατάληση κοινοτικών πόρων και εξυπηρετήσεις ημετέρων με απευθείας αναθέσεις έργων.

    Με επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η κ. Χαλικιά καταγγέλλει την πολιτική της προϊσταμένη για συκοφαντία, προσωπική ιδιοτέλεια, κακές επιλογές στη διαχείριση κοινοτικών χρημάτων και πολιτικές που πριμοδοτούν συγκεκριμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

    Με τη σειρά της η κ. Αντωνοπούλου, χωρίς να αναφέρεται προσωπικά στην κ. Χαλικιά, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι η επιλογή τροφοδότησης με ανυπόστατες, ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες δημιουργεί μείζον θέμα πολιτικής δεοντολογίας, το οποίο ασφαλώς και θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το αμέσως προσεχές διάστημα. Κάτι που εμμέσως πλην σαφως προμήνυε την παραίτηση – αποπομπή της κ. Χαλικιά από τη θέση της γ.γ. του υπουργείου.

    η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας κ. Χαλικιά
    η υπό παραίτηση γ.γ. του υπουργείου Εργασίας κ. Χαλικιά

    Σε επιστολή της προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο, η κ. Χαλικιά στηλιτεύει τις κάκιστες -όπως αναφέρει- επιλογές διαχείρισης δημοσίου χρήματος που επιχειρεί η κ. Αντωνοπούλου, «κυρίως με “αυτεπιστασίες” (δηλαδή απευθείας αναθέσεις σε κοινωνικούς εταίρους πολλών χιλιάδων ευρώ, πρακτική στην οποία διέπρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και έχει στιγματιστεί) ή άλλες πρακτικές που πριμοδοτούν τα μεγάλα ΚΕΚ, τη στιγμή που η κυβέρνησή μας έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι πρόκειται να χτυπήσει αυτή τη διαπλεκόμενη αγορά».

    Κορυφαίο παράδειγμα της πρακτικής αυτής της αναπληρώτριας υπουργού, σύμφωνα με τη γ.γ. του υπουργείου, «είναι το “περίφημο” 29-64 (πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας) και τις επιλογές που η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε να έχουμε μέσα, ώστε να αποκλείονται τα μικρά ΚΕΚ (υπάρχουν διαμαρτυρίες, επιστολές και τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση της πρόσκλησης που επιβεβαιώνουν τα προαναφερόμενα».

    Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην ημερίδα ενημέρωσης για την Κοινωνική Οικονομία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», της Helexpo ΔΕΘ. Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
    Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Στην καταγγελία της η κ. Χαλικιά μιλά επίσης για «άναρχη εξειδίκευση του προγράμματος απασχόλησης ΕΣΠΑ 2014-2020, κάτω από τις κατευθύνσεις της εν λόγω υπουργού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα από συγχρηματοδοτούμενους πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες καταπολέμησης της ανεργίας σε Αττική και Νότιο Αιγαίο».

    Διαβάστε ακόμη: Φαγοπότι στο Δημόσιο made in ΣΥΡΙΖΑ: Σε τσέπες ημετέρων τα λεφτά για τους ανέργους



    ΣΧΟΛΙΑ