• First Top Stories

    Πανικός μετά το 152: Αναζητούν σανίδα σωτηρίας στις μετακινήσεις βουλευτών


    Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για μετακινήσεις βουλευτών, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ και την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία των 152 εδρών, με πιθανότερη δεξαμενή για εφεδρείες τους ανεξάρτητους βουλευτές.

    Με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η δεδηλωμένη, η αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου χτυπάει κόκκινο μήπως ανοίξουν κι άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές την πόρτα της εξόδου λόγω Μακεδονικού, με δεδομένο κιόλας ότι η «συγκολλητική ουσία» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δηλαδή η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η συμφωνία για το χρέος, δεν υπάρχει πια.

    Το Μαξίμου εκτιμά ότι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι οι πιο επικίνδυνοι για αποχωρήσεις: ο Κώστας Κατσίκης και ο Βασίλης Κόκκαλης, παρ’ ότι κατέχει τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Πάντως, ο Κώστας Κατσίκης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως μένει πιστός στο κόμμα. «Ο Κώστας Κατσίκης έδωσε όρκο τιμής να υπηρετήσει τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και τους συμπολίτες που με ψήφισαν. Μένω σταθερός στις ιδέες και τις απόψεις μου. Δεν γίνομαι πολιτικός προδότης, κρατάω το πολιτικό μου ήθος, συνεχίζοντας έναν αγώνα  έντιμης και παραγωγικής συνεργασίας, μένοντας στο κόμμα που με εμπιστεύτηκε έχοντας μια παραγωγική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

    Εάν τελικά χρειαστεί να ανατρέξει στον… πάγκο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει σε τρεις περιπτώσεις: Στον Σπύρο Δανέλλη του Ποταμιού, που προέρχεται από τον Συνασπισμό και έχει στηρίξει ξεκάθαρα την συμφωνία των Πρεσπών, τον ανεξάρτητο Χάρη Θεοχάρη που πλέον φαίνεται να είναι θετικά διακείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Κατσιαντώνη από την Ένωση Κεντρώων, που επίσης τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Για τον τελευταίο λέγεται ότι ετοιμάζει μετακόμιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι έχει διαβεβαιώσει τον Βασίλη Λεβέντη ότι θα μείνει πιστός στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

    Αναφορικά με την περίπτωση Δανέλλη, ο ίδιος με ανάρτηση στο Facebook δηλώνει ότι παραμένει βουλευτής με Το Ποτάμι και πως αν αποφασίσει να αλλάξει κόμμα, θα αφήσει την βουλευτική έδρα.

    Και ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στην σεναριολογία με ένα tweet: «Ας σταματήσουν κάποιοι την παραπληροφόρηση. Καταντάει εμμονή. Οι βουλευτές μας λένε ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση και αυτοί επιμένουν ότι η δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει μέχρι το Ποτάμι! Ο δικός μας δρόμος είναι άλλος: “Get ur, stand up, don’t give up the fight” – Bob Marley».

    Οι καραμπόλες είναι πολλές και οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόπειρα εισβολής κουκουλοφόρων στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαψεύδει τις φήμες ο Σπ.Δανέλλης: Παραμένω στο Ποτάμι, αν έφευγα θα άφηνα την έδρα



    ΣΧΟΛΙΑ