• First Top Stories

    Χάλκινοι οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

    istioplooia


    Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής χάρισαν στην Ελλάδα το πέμπτο της μετάλλιο και μας έκαναν περήφανους. Οι δύο αθλητές κατέκτησαν την 3 θέση, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.  Μετά το τέλος της 10ης διαδρομής το ελληνικό πλήρωμα βρέθηκε στην 2η θέση (38β.) υπολειπόμενο 11 βαθμών των πρωτοπόρων Κροατών (27β.) και προπορευόμενο (40β.) βαθμών των τρίτων Αυστραλών. Το μετάλλιο ήταν ήδη εξασφαλισμένο, καθότι η διαφορά από τους τέταρτους Αμερικανούς (67β.) ήταν 29 βαθμοί και η διαδρομή που απέμενε δεν αρκούσε για να καλυφθεί.

    istioplooia

    Το ελληνικό πλήρωμα μας χάρισε ένα εντυπωσιακό θέαμα. Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής συμμετείχαν στην τελευταία διαδρομή, την medal race, στην οποία λαμβάνουν μέρος οι δέκα πρώτοι – έως εκείνη τη στιγμή. Οι πόντοι που λαμβάνει κάθε πλήρωμα σε αυτή τη διαδρομή μετράνε διπλοί. Επίσης, από κάθε πλήρωμα αφαιρείται η χειρότερη διαδρομή του, αυτή δηλαδή στην οποία έλαβε τους περισσότερους πόντους ποινής. Για το ελληνικό πλήρωμα, η διαδρομή αυτή ήταν η 5η με 13 βαθμούς. Νικητήριο αναδεικνύεται το πλήρωμα που θα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς ποινής μετά το πέρας όλων των διαδρομών.

    istioplooia

    Η κατάταξη μετά από 10 κούρσες

    Αναλυτικά η κατάταξη μετά τις 10 ιστιοδρομίες:

    1. Φάντελα/Μάρενιτς (Κροατία) 27

    2. Μάντης/Καγιαλής (Ελλάδα) 38

    3. Μπέλτσερ/Ράιαν (Αυστραλία) 40

    4. ΜακΝέι/Χιουζ (ΗΠΑ) 67

    5. Ντάλμπεργκ/Μπέργκστρομ (Σουηδία) 68

    6. Πέισιενς/Γκραμπ (Μεγάλη Βρετανία) 69

    7. Σμιντ/Ράιχστεντερ (Αυστρία) 73

    8. Μπουβέ/Μιόν (Γαλλία) 79

    9. Μπράουχλι/Χάουσερ (Ελβετία) 92

    10. Σνόου-Χάνσεν/Γουίλκοξ (Νέα Ζηλανδία) 93

    istioplooia

    Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη marina de gloria, σε μία περιοχή, η οποία στο παρελθόν έχει δυσχεράνει τη διεξαγωγή των αγώνων, λόγω των ανέμων που πνέουν. Αυτή τη φορά, όμως, όλα κύλησαν ομαλά και ο καιρός ήταν με το μέρος των Ελλήνων αθλητών.

    Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι οι 5 αθλητές που έκαναν την Ελλάδα να δακρύσει από χαρά και υπερηφάνεια. Βέβαια, δεν ξεχνάμε και τους άλλους Έλληνες αθλητές, που μολονότι δεν κέρδισαν κάποιο μετάλλιο, μας έκαναν υπερήφανους με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/sigkinise-panellinio-dilosi-tis-miteras-tou-petrounia-kardia-mou-efige-apo-ti-thesi-tis-videos/67479

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/anna-korakaki-ta-ipe-ola-se-mia-frasi-video/67093

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/asimenio-metallio-gia-to-spiro-giannioti-sti-marathonia-kolimvisi/67748



    ΣΧΟΛΙΑ