• First Top Stories

    Οριστικό: Αποφυλακίζονται με βούλευμα Ριχάρδος και άλλοι επτά (συνεχής ενημέρωση)

    Ριχάρδος

    Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος


    Είναι ο επίλογος σε ένα σήριαλ που εξέθεσε διωκτικές και δικαστικές αρχές. Ο «βασιλιάς» των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος Μυλωνάς και οι υπόλοιποι 7 που κρατούνται για την υπόθεση με τη φερόμενη λαθρεμπορία χρυσού, αποφυλακίζονται! Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί οροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Στους υπόλοιπους 7 επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.

    Την απόφαση έλαβε πριν από λίγα λεπτά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίαση του. Με βούλευμά του, «ξεκλείδωσε» τη φυλακή για τους 8, αντικαθιστώντας  την προσωρινή τους κράτηση, με περιοριστικούς όρους.

    Οι δικαστές έκριναν ότι «πλέον δεν συντρέχει λόγος διατήρησης της προσωρινής κρατήσεως». Όπως ακριβώς είχε πει και η ανακρίτρια, μόλις δύο και τρία 24ωρα μετά την απόφασή της να τους στείλει στη φυλακή.

    Όμως, τότε η εισαγγελική αρχή δεν είχε συνυπογράψει την ανάκληση των προφυλακίσεων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι προσφυγές των 8 στο δικαστικό συμβούλιο. Ενώπιον
    του τελευταίου, αυτή τη φορά, η προτείνουσα εισαγγελέας συνηγόρησε υπέρ της αποφυλάκισης.

    Έτσι, 12 και 13 ημέρες μετά την προσωρινή κράτηση του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδου Μυλωνά και των 7 συγκατηγορουμένων του, η πόρτα της φυλακής ανοίγει για να βγουν έξω.

    Προφυλακίσεις για… Γκίνες

    Η Ελλάδα μπορεί πλέον να ελπίζει σε μια θέση στο… βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Μάλλον πρωτοφανές, κατηγορούμενοι να μπαίνουν στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι και να βγαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες επειδή το γράμμα του νόμου δεν ερμηνεύτηκε -όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται – σωστά!

    Όπως εξίσου πρωτοφανές ακούγεται, το «λάθος» να διαπιστώνεται μέσα σε δύο ημέρες αλλά να χρειάζεται να περάσουν σχεδόν 2 εβδομάδες για να επικυρωθούν με βούλευμα, 8 αποφυλακίσεις που κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης, ήταν μονόδρομος.

    Η ανατροπή

    Η «κατάρρευση» του πολυδιαφημισμένου κατηγορητηρίου για το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία (που έγινε μέχρι και αιτία πανηγυρισμού για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) άρχισε μετά την αποστολή στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς απαντητικού εγγράφου από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

    Σύμφωνα με αυτό δεν προβλέπεται καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία. Συνεπώς δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας, το οποίο είχε στείλει στη φυλακή τους 8.

    Πλέον η ανακρίτρια θα ερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης, πριν καταλήξει σε πόρισμα για την τύχη της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πιστεύετε ότι θα αποδειχθεί φιάσκο η υπόθεση Ριχάρδου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάρτι στα social media για τον Ριχάρδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθωώθηκε η οικογένεια Ψωμιάδη για απάτες της «Ασπίς Πρόνοια»



    ΣΧΟΛΙΑ