• First Top Stories

    Ο θρίαμβος της ΤΙΤΑΝ. Πώς ο Τάκης Κανελλόπουλος συνεχίζει να καρφώνει τις διεθνείς αγορές (και τα media)

    Titan

    Τάκης Κανελλόπουλος. Δ/ντης Επενδυτικών Σχέσεων Τιτάν.


    Πριν απο 5 μήνες η ΤΙΤΑΝ και τα αφεντικά της, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Τάκης Κανελλόπουλος (λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα του Brexit) κατάφεραν να εκδώσουν για λογαριασμό της εταιρίας ομολογιακό δάνειο πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 3,5%.

    Τότε είχε θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία καθώς στην συνέχεια οι αγορές διαλύθηκαν. Τον Άυγουστο του 2016 εν μέσω και πάλι διεθνούς κρίσης η Τιτάν αποφάσισε να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ για να αγοράσει σημαντικό ποσοστό ενός μεγάλου εργοστασίου την Βραζιλία.

    Όπως ανακοινώθηκε τότε η Τιτάν σύνηψε συμφωνία για την απόκτηση συμμετοχής στην τσιμεντοβιομηχανία Companhia Industrial de Cimento Apodi, που δραστηριοποιείται στην Πολιτεία Ceará στη Βορειοανατολική Βραζιλία.

    Ο θρίαμβος του Τιτάνα

    Η μετοχή του Τιτάνα όμως τις τελευταίες ημέρες κατάφερε κάτι πρωτοφανές. Μετά τη νίκη Trump, η τιμή της μετοχής της εταιρίας σημείωσε άνοδο κατά 8%. Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από πολλές γερμανικές εφημερίδες.

    «Οι ελληνικές μετοχές τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης προσέφεραν λίγες χαρές στους επενδυτές. Αλλά τώρα τουλάχιστον όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία διαγράφεται μια αλλαγή, η οποία θα μπορούσε να φέρει νέο αέρα και στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Η οικονομία αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει και το εδώ και πολύ καιρό στάσιμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σημειώνει επιτέλους προόδους. Για Grexit δεν κάνει κανείς πλέον λόγο και ακόμα και η νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει τουλάχιστον μια ελληνική μετοχή», γράφει η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

    «Ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Ακόμα δεν ξέρει κανείς εάν ο μελλοντικός πρόεδρος θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις αλλά το σχέδιο εξάπτει ήδη τη φαντασία των επενδυτών στην Αθήνα. Η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιμέντων, Τitan, αυξήθηκε μετά τις αμερικανικές εκλογές πάνω από 8%. Καμία άλλη ελληνική μετοχή δεν επωφελήθηκε περισσότερο από τη νίκη του Τραμπ. Με τη θυγατρική του Titan America η επιχείρηση βρίσκεται σε καλό δρόμο εάν ο νέος πρόεδρος υλοποιήσει το πρόγραμμα υποδομών και οι αναλυτές συνιστούν την αγορά της μετοχής».

    Papalexopoulos
    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ΤΙΤΑΝ

    Στο ίδιο πνεύμα και η άλλη γερμανική εφημερίδα, η Süddeutsche Zeitung, η οποία μιλά επίσης για σημαντική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που διαγράφηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    «Από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο αυξήθηκε το ΑΕΠ κατά 0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες της Ελλάδας να παρουσιάσει μια μικρή ανάπτυξη το 2016 εκτιμούν οικονομολόγοι. “Θα μπορούσε να υπάρχει ένα μικρό θετικό πρόσημο στο τέλος του χρόνου” δηλώνει ο ειδικός της Berenberg Κάρστεν Χέσε. Και κάτι τέτοιο κατά την γνώμη θα συνέβαινε για δεύτερη μέσα σε εννέα χρόνια» σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα ενώ προσθέτει ότι στη βελτιωμένη κατάσταση ρευστότητας των εταιρειών συμβάλλει η ανάπτυξη.

    Τάκης Κανελλόπουλος
    Τάκης Κανελλόπουλος. Δ/ντης Επενδυτικών Σχέσεων Τιτάν…Η φωτό είναι από αγώνα Volley στην σχoλή Μωραΐτη.

    Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής Eπενδυτικών Σχέσεων του Τιτάνα Τάκης Κανελλόπουλος εκτός από μέτοχος της εταιρίας είναι και φανατικός παίκτης του Volley. Και μαζί με τον ξάδελφο του CEO του ομίλου Δημήτρη Παπαλεξόπουλο για μία ακόμα φορά κατάφεραν να …καρφώσουν τις διεθνείς αγορές και τα διεθνή media.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διασωληνωμένος και με “εικόνα σήψης”, ο 39χρονος Θάνος Πλεύρης

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ομπάμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα



    ΣΧΟΛΙΑ