• First Top Stories

    Ο απόλυτος προορισμός για σκι δεν είναι μόνο οι Άλπεις! Πέντε κορυφαίοι προορισμοί για ατελείωτα σλάλομ αυτόν το χειμώνα

    • NewsRoom

    Ski euphoria.


    Φέτος τον χειμώνα, εάν αποφασίσετε να πάτε για σκι, δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε για ακόμη ένα σαββατοκύριακο το κοντινότερο σε απόσταση βουνό από το σπίτι σας (εκτός αν ζείτε στο Aspen ή στο Zermatt…)

    Αντίθετα, θα μπορούσατε να απολαύσετε τη βόλτα με τα πέδιλά σας δίπλα στα φιόρδς ή σε παγετώνες. Μετά να χαλαρώσετε βλέποντας το Βόρειο Σέλας ή να ξεναγηθείτε σε έναν ιταλικό αμπελώνα. Και γιατί όχι; Μοιραστείτε τις πλαγιές είτε με τη βρετανική βασιλική οικογένεια είτε με πολικές αρκούδες. Η επιλογή είναι δική σας.

    Εάν λοιπόν επιλέξετε έναν από τους πέντε παρακάτω προορισμούς, το σίγουρο είναι πως θα ζήσετε μία εμπειρία που λίγοι άνθρωποι έχουν βιώσει. Οι χώρες έχουν επιλεχθεί κυρίως βάσει του πόσα νέα πράγματα μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους, οπότε οργανωθείτε και ετοιμαστείτε για νέες περιπέτειες!

    Niseko, Ιαπωνία

    -1x-1

    Για τους λάτρεις του χιονιού, δεν υπάρχει πουθενά καλύτερος προορισμός από το Niseko, το κορυφαίο θέρετρο σκι της Ιαπωνίας που βρίσκεται στο νησί Hokkaido. Είναι δημοφιλές εδώ και πολύ καιρό, όμως πλέον αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των σκιέρ χάρη στο ασύγκριτα μαλακό και απαλό χιόνι που έχουν οι πίστες  και για όσους μπορούν να το αντέξουν χάρη στο πεντάστερο ξενοδοχείο Kasara Niseko Village που άνοιξε προ διετίας στην περιοχή.

    Τον περασμένο χρόνο, ο προορισμός σημείωσε 106 τοις εκατό αύξηση στους χειμερινούς επισκέπτες ενώ φέτος το ποσοστό αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού για πρώτη φορά το Hokkaido συνδέεται με σιδηροδρομική γραμμή με το Τόκιο.

    Νορβηγία

    -1x-1 (2)

    Κάτι που θα σας αρέσει: μπορείτε να συνδυάσετε το σκι και το μαγευτικό θέαμα του Βόρειου Σέλας σε ένα ονειρεμένο ταξίδι! Για να γίνει αυτό, ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στη Νορβηγία, όπου το σκανδιναβικό στυλ θα είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα του ταξιδιού σας.

    Εκεί λοιπόν, η οργανώτρια boutique περιπετειών (ναι, ναι) 62 Nord θα σας προσφέρει ένα γεμάτάο δράση ταξίδι λίγο πιο έξω από το Ålesund, μία πόλη στα δυτικά γνωστή για την αλιεία της, τα φιορδ και τα ασυνήθιστα πολλά κτήρια Art Nouveau στα οποία μπορείτε να ξεναγηθείτε. Δεν είναι ένας παραδοσιακός προορισμός -και ίσα ίσα το μέγεθος της πίστας θεωρείται μικρό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- κατεβαίνοντας όμως την πλαγιά θα νιώσετε σαν να πρωταγωνιστείτε σε διαφημιστική καμπάνια της GoPro (μην πείτε ότι έχετε πρόβλημα)…

    Courchevel, Γαλλικές Άλπεις

    -1x-1 (3)

    Για όσους αγαπούν το σκι και τα ταξίδια -ή για όσους θέλουν να περιβάλλονται από διασήμους- η Courchevel δεν είναι κάτι καινούργιο. Το πολυτελέστερο θέρετρο της Γαλλίας αποτελεί την πρώτη επιλογή των απανταχού celebrities και γαλαζοαίματων για κάθε χειμωνιάτικη εξόρμηση (βλ. David και Victoria Beckham, Πρίγκιπας William και Kate Middleton, ο Βασιλιάς του Μαρόκο κλπ.).

    Κάτι ωραίο γιατί φετεινή σεζόν: το ευρωπαϊκό θέρετρο Le Melezin είναι πλήρως ανακαινισμένο ενώ στο L’Apogée Courchevel θα παραδίδονται μαθήματα σκι από Ολυμπιονίκη με τρεις διακρίσεις για όσουν επιθυμούν να ξεκινήσουν τώρα την ενασχόλησή τους με το άθλημα.

    Telluride, Κολοράντο

    FIS Snowbaordcross World Cup Qualification

    Για πρώτη φορά, χάρη στη νέα γραμμή της Allegiant και της Great Lakes Airlines, η πόλη του Colorado στην οποία έχει σπίτι ο Tom Cruise και η Oprah, ενώνεται με το Denver προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο κοινό.

    Το Telluride θα σας κάνει να βιώσετε μία ασύγκριτη εμπειρία αφού το χιόνι είναι ανεπανάληπτο, οι πίστες γραφικές και κυρίως απευθύνονται τόσο στους πολύ προχωρημένους όσο και σε αρχάριους. Αν πάτε νωρίς θα έχετε σίγουρα την ησυχία σας αφού από την πτώση της πρώτης νιφάδας του χιονιού η περιοχή κατακλύζεται από επισκέπτες.

    Ιταλικές Άλπεις

    Chairlift in Pila

    Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να διαλέξετε ανάμεσα στις Ελβετικές και στις Γαλλικές Άλπεις. Επιλέξτε και τις δύο και προσθέστε και τις Ιταλικές ενώ βρίσκεστε ήδη εκεί. Από την Aosta Valley -που θα είναι η βάση σας- μπορείτε να κάνετε σκι σε τρεις διαφορετικές χώρες μέσα σε μία μόνο εβδομάδα.

    Και αν δεν σας δελεάζει τόσο η ιδέα να κατέβετε το Mont Blanc ή το Matterhorn, σκεφτείτε πως το Μιλάνο και η Γενεύη είναι μόλις δύο ώρες μακριά από τη βάση σας, όπου η εμπειρία ποτέ δεν είναι μέτρια. Και αν η παρέα σας σας τράβηξε με το ζόρι στην εξόρμηση (!) και θα προτιμούσατε να χαλαρώνετε κάπου πίνοντας κρασί, ε, στην Ιταλία βρίσκεστε! Ψάξτε τον κοντινότερο αμπελώνα και κάντε τον δικό σας…

     

    Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη τώρα! Δείτε τα 10 ακριβότερα σπίτια του κόσμου και ποιοι είναι οι τυχεροί -και ζάμπλουτοι- ιδιοκτήτες τους!

    Διαβάστε επίσης: Ντύσου όπως η Νταϊάνα -Η ASOS λανσάρει συλλογή προς τιμή της

    Μη χάσετε:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

    mononews_contest



    ΣΧΟΛΙΑ